Ekonomi Kasko pazarındaki gücümüzü artırmak istiyoruz

Kasko pazarındaki gücümüzü artırmak istiyoruz

Paylaş
Kasko pazarındaki gücümüzü artırmak istiyoruz

HDI Sigorta’nın 2024 planları arasında kasko branşında sektörün önde gelen oyuncularından biri olmak var. HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Kasko sigortaları, şirketimiz için önemli bir odak noktası. Özellikle ağır vasıta segmentinde güçlü bir konumdayız. Bu alandaki tecrübemiz ve bilgi birikimimizle kısa ve orta vadede hafif ticari ve otomobil segmentinde de gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Hızla değişen pazar koşulları, artan rekabet ve müşteri beklentilerinin değişimi, sigorta şirketlerinin ayakta kalması ve başarılı olması için geleneksel yöntemlerin ötesine geçmelerini gerektiriyor. Bu noktadan hareketle 2023 yılında yeniden yapılanma sürecine giren HDI Sigorta’da yol haritası da buna göre belirlendi. Bir yandan geleceğe hazırlanmak için teknolojik altyapı yatırımlarına ağırlık veren şirket, diğer yandan da özellikle kasko başta olmak üzere konut, işyeri ve sağlık branşlarında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. HDI Sigorta’nın 2023 yılını 26,2 milyar TL’lik prim üretimi ile tamamladığını aktaran HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Bu prim üretiminde özellikle kasko branşı, oto sigortaları içinde önemli bir paya sahipti. Bu alanda sektördeki önemli oyunculardan biri olarak yer aldık ve geçen yıl ikinci sıradaydık. Kasko sigortaları, şirketimiz için önemli bir odak noktası ve özellikle ağır vasıta segmentinde güçlü bir konumdayız. Bu alandaki tecrübemiz ve bilgi birikimimizle kısa ve orta vadede hafif ticari ve otomobil segmentinde de gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi. Bu alanda poliçeyi satmanın ötesinde, müşterilere sorunsuz hizmet sunmanın önemine değinen İşcan, “Bu nedenle, Türkiye genelindeki servis ağımızı ve acentelerimizi kullanarak hizmetimizi optimize etmeye çalışıyoruz. Hızlı destek servislerimiz, müşterilere hızlı ve etkili bir hizmet sağlamak için büyük öneme sahip. 58 şehirde 160’ın üzerinde Hızlı Destek Servisleriyle (HDS) müşterilerimize birinci sınıf hizmet veriyoruz. Bu bizim sektörden farklılaştığımız önemli bir hizmet noktası. Acentemiz mutlu, müşteri mutlu, biz mutluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAHA MAKUL PRİMLER İÇİN ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR EKONOMİK ORTAMA İHTİYACIMIZ VAR

Sigorta sektöründe 2015’ten bu yana, Türk lirası bazında yüzde 20’lere varan bir büyüme yaşandığını ancak, bu büyümenin döviz kurlarına çevrildiğinde ortalama 10 milyar dolar civarında seyrettiğini aktaran İşcan, “Bu, genellikle düşük bir büyüme anlamına gelir. Müşteri sayıları ve yeni varlıkların sigortalanması konusunda belirgin bir gelişme gözlenmedi. Özellikle, bireysel tarafta sağlık haricinde, prim üretimi istikrarlı kaldı ve 2020’de pandemi nedeniyle düşüş yaşandı. Pandemi döneminde, evde kalma döneminde hasar frekansları azaldı ve bu, primlere yansıtıldı. Ancak, pandemi öncesi döneme dönüldüğünde frekanslar hızla arttı ve bu da primlerde bir yükselişe neden oldu. 2023’te özellikle deprem sonrasında, oto dışı kaynaklı fiyatlar yükseldi. Ancak, kasko fiyatları, özellikle geçen yılın ikinci yarısında, önceki dönemlere göre daha yavaş arttı ve enflasyonun altında kaldı. Şu anda, 2023’ün ilk çeyreğinde, primlerde yüzde 43-45’lik bir artış var ve bu, enflasyonun gerisinde kalan bir artış anlamına geliyor. Ancak, hasar tarafında kapanan dosyalara bakıldığında, ilk iki ayda maliyetlerde yüzde 100’ün üzerinde bir artış gözlemleniyor. Bu nedenle, kasko fiyatlarının enflasyonun üzerinde olduğunu söylemek zor. Ancak, bu farkın azalacağına inanıyorum. Sonuç olarak, öngörülebilir bir ekonomik ortam, daha makul primler ve daha yönetilebilir sonuçlar sağlar. Bu nedenle, bu gidişatı pozitif olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MARKA İŞBİRLİKLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Markalı kaskolarla ilgili de bilgi veren İşcan, bu ürünlerin özellikle otomobillerin ilk satıldığı noktalarda distribütörler ya da üretici firmalarla yapılan işbirlikleriyle o markaların çatısı altında müşterilere ürün sunma imkanı verdiğini belirterek, “O anlamda önemsiyoruz. Türkiye’nin en gelişkin markalı kasko portföyüne sahip şirketlerinden bir tanesiyiz. Orada da ilgimiz var. Kasko dediğimizde bunu göz ardı edemeyiz. Dolayısıyla o taraftaki işbirliklerimizi önümüzdeki dönemde geliştireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KONUT VE İŞYERİ SİGORTALARINA ODAKLANACAĞIZ

Nakliyat, özellikle emtia alanında sektör lideri olduklarını söyleyen İşcan, bu alanın kendileri için öncelikli olduğunu belirterek, “Bu liderliği korumak ve aynı zamanda, oto dışı branşlarda, özellikle konut ve işyeri sigortalarında da aktif olmak istiyoruz. Tüm branşlarda faaliyet gösteriyoruz ancak prim büyüklüğümüzü artırmak için bu alanlara da odaklanıyoruz. Çünkü bu alanlarda sigorta penetrasyonu düşük ve bu durum afet durumlarında daha fazla destek sağlayabileceğimiz anlamına geliyor. Burada büyük bir gelişim potansiyeli olduğunu düşünüyoruz ve penetrasyonun artırılması için farkındalığın yükselmesi ve insanların sigorta konusunda ikna edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Acentelerimizin de bu süreçte önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

RAY SİGORTA 2024’E REKOR PRİM ÜRETİMİ İLE BAŞLADI

Ray Sigorta, yılın ilk 2 ayında prim üretimini rekor seviyede artırarak 2024’e de hızlı bir başlangıç yaptı. Sürdürülebilir kârlılık hedefiyle iş stratejilerini yeniden belirleyen Ray Sigorta, oto dışı branşlarda yüzde 210 gibi rekor seviyede büyüme oranıyla ilk 10 sigorta şirketi arasında en yüksek artışı kaydederken, hayat dışında ise yüzde 138’lik prim artışı sağladı. Sigorta sektörü trafik hariç toplam prim üretiminde yüzde 180’lik büyüme ile 8’inci sırada yer alan Ray Sigorta, bu alanda şubat sonu itibarıyla pazar payını da yaklaşık 1 puan yükseltmeyi başardı.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir kârlılık ve sağlıklı büyüme hedefiyle iş stratejilerini yeniden yapılandırdıklarını belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, özellikle büyümek istedikleri alanlardan biri olan motor dışı branşta etkileyici bir büyüme rakamına imza attıklarını söyledi. Erdoğan, “Sektörümüzün en büyük 10 şirketi arasında bir rekor anlamına gelen yüzde 210’luk prim artışına paralel olacak şekilde trafik dışı branşlarda elde ettiğimiz yüzde 180, hayat dışı branşlarda ise yüzde 138’lik büyüme rakamları kararlılığımızın bir göstergesi. 2024 yılı boyunca bu odakta çalışmalarımızı sürdürmeyi ve prim üretim sıralamasında çok daha yukarılarda yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK P&I SİGORTA İSTANBUL FİNANS MERKEZİ’NDE YERİNİ ALDI

Türk P&I, Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra bir inovasyon merkezi olan İstanbul Finans Merkezi’nde, 2024 Mayıs itibarı ile Bölge Müdürlüğü’nü açarak, denizcilik sigortalarında global bir oyuncu olarak dünya devleri arasında yerini alacak. 20 Mart 2024 tarihinde İstanbul Finans Merkezi Katılımcı Belgesini alan Türk P&I Sigorta, bu belgeye sahip ilk sigorta şirketi oldu. 17 farklı ülkede faaliyet göstererek toplam prim üretiminin önemli bir kısmını yurt dışında yerleşik sigortalılarından gerçekleştiren Türk P&I Sigorta, İstanbul Finans Merkezi’nde bulunacak Bölge Müdürlüğü ile finansal ihracı konusundaki yetkinliğini taçlandırıyor. Dünyanın en önemli finans merkezleri arasına girmeyi hedefleyerek, Türkiye’nin en stratejik projelerinden biri olarak, iki kıtayı birleştiren İstanbul’da hayata geçen İstanbul Finans Merkezi, Türk P&I’ın uluslararası deniz sigortacılığındaki büyümesine hız katacak.

BİLİME DESTEK

Quick Sigorta, sağlık alanındaki önemli araştırmaları ve bilimsel etkinlikleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Nörodejeneratif Hastalıklar Derneği’nin düzenlediği Üçüncü Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu’na sponsorluk sağlayarak, bilimsel gelişmelere ve bilgi paylaşımına katkıda bulundu. Quick Sigorta’nın sponsorluğunu üstlendiği sempozyum, 9-10 Mart 2024 tarihlerinde Quick Tower’da gerçekleşti. Ana tema olarak nöroinflamasyonun ele alındığı etkinlik, dünyaca ve Türkiye’de önde gelen nörodejeneratif hastalıklar araştırmacılarını bir araya getirdi. Katılımcılar, nöroloji, psikiyatri, radyoloji, fizyoloji, farmakoloji, psikoloji alanlarında uzmanlaşmış genç araştırmacılar ve klinisyenler ile sinirbilim master ve doktora öğrencilerinden oluştu. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta’nın buradaki önemli rolüne vurgu yaparak, “Quick Sigorta, sağlık alanında ihtiyaca özel ürünlere odaklanmanın yanı sıra önemli araştırmalara destek verme konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bilimin ışığında bir gelecek için üstümüze düşen tüm vazifelere de hazırız” dedi.

KRİTİK HASTALIKLARA GÜVENCE

Neova Sigorta, 18-55 yaş aralığındaki bireylerin sağlığını kritik hastalıklara karşı güvence altına alıyor. Yeni ürünü “NeoKritik Güvence Sigortası” ile kanser, inme, organ nakli, koroner by-pass cerrahisi, myokard infarktüsü, kalp kapakçığı değişimi, beyin anevrizma ameliyatı, böbrek yetmezliği, multiple skleroz (MS) ve kol ve bacak kaybı teminat altına alınıyor. NeoKritik Güvence Sigortası, 50 bin, 75 bin ve 100 bin TL’lik farklı teminat seçenekleriyle sigortalıların poliçe kapsamındaki hastalıklarından birine yakalanması halinde poliçede yer alan limit doğrultusunda tazminat ödemesi gerçekleştiriliyor.

Neova Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Habip Çetinkaya, “Son dönemde artan kanser vakaları bu konudaki ciddiyeti gözler önüne seriyor. Kanser, inme, organ nakli gibi birçok farklı kritik hastalığı kapsayan NeoKritik Güvence Sigortası, 18-55 yaş arasındaki bireyler için düzenlenebilecek” dedi.