Ekonomi Kuzey Kıbrıs konutun yeni yükselen değeri

Kuzey Kıbrıs konutun yeni yükselen değeri

Paylaş
Kuzey Kıbrıs konutun yeni yükselen değeri

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünyada yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, 2023’te 49 farklı ülkeden yatırımcı çekti.

Kıbrıs’ın dünyanın en çok kazandıran gayrimenkul pazarlarından biri olarak öne çıktığını söyleyen Özge Özler Real Estate Kurucusu Özge Özler, “Akdeniz’deki en düşük fiyatlara sahip toprak parçası olan Kıbrıs, döviz bazında yüzde 150’ye varan değer artışı sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

DÖVİZLE KİRA GETİRİSİ

Kıbrıs’ta kira çarpanının 12 yıla kadar düştüğünü ifade eden Özler, şu bilgileri verdi: “Kıbrıs’ta çok hızlı büyüyen bir gayrimenkul pazarı var. Şu anda fiyatlar çok cazip ve değer artışı çok yüksek. Her bütçeye uygun ev var ve dövizle yüksek kira getirisi söz konusu. Fiyatların pound bazında hızla artığı Kuzey Kıbrıs’ta yıllık minimum yüzde 50-60 oranları konuşuluyor. Gayrimenkul yatırımında yılda yüzde 100 artan bölgeler var.”

HANGİ BÖLGELER REVAÇTA?

Kuzey Kıbrıs’ta 7 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Özler, gelişen bölgeler hakkında şunları söyledi: “En değerli bölge Girne’nin doğusundaki Esentepe bölgesi. Metrekarede 2 bin- 2 bin 500 pound aralığını görüyoruz. Bir de İskele bölgesi ancak bu bölge doymuş rakamlara ulaşmaya başladı. Gaziveren, denize sınıf tamamen bakir, talepler bu bölgeye kaymış durumda. Burada ise metrekareler 850-1.000 pound civarında.”

Haberin Devamı

TÜRKLER DE TAKİPTE

Türkiye gayrimenkul satışlarında kredi faizlerinin son derece yüksek seyretmesi nedeniyle Türk yatırımcının da Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiğini anlatan Özler, “Döviz kazancı elde etmek isteyen uzun vadeli yatırımcılar Kıbrıs’ı tercih ediyor. Portföyümün yüzde 90’ı Türk yatırımcılardan oluşuyor” dedi. Adadaki projelerin büyük kısmını Kıbrıslı müteahhitlerin inşa ettiğini anlatan Özler, Türk müteahhitlerin de gözünü Kıbrıs’a çevirdiğini söyledi.