Ekonomi Mega Metal halka açılıyor

Mega Metal halka açılıyor

Paylaş
Mega Metal halka açılıyor

Borsa İstanbul’da halka arzlar devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arzına onay verdiği şirketlerden biri, ince bakır tel üreticisi Mega Metal oldu.

Kayseri’deki fabrikasında elektrik, elektronik, haberleşme, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştiren Mega Metal için 7-8 Aralık’ta talep toplanacak.

Haberin Devamı

YATIRIMLAR HIZLANACAK

Liderliğini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’in yaptığı Mega Metal’in halka arzının hisse fiyatı 28.30 TL olarak belirlendi. Hisselerin yüzde 75’i bireysel yatırımcılara, yüzde 24’ü yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 1’i ise şirket çalışanlarına ayrıldı. Halka arz büyüklüğünün 1 milyar 725 milyon TL olması bekleniyor. Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, halka arzın Mega Metal’in küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandıracağını söyledi. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 70’i ile organik-inorganik büyüme fırsatları değerlendirilecek.

ELEKTRİKLİ OTO VE BATARYA

Turgut, ilerleyen dönemlerde yurt dışına tesis açmayı planladıklarını belirterek, “Özellikle Kuzey Amerika için böyle bir düşüncemiz var. Türkiye’de ikinci tesisi açmak ya da satın alma niyetimiz var. Hem iç pazarda hem de yurt dışında çok güçlü markalar, müşteri portföyümüzde bulunuyor. Küresel net sıfır emisyon hedefine ulaşma noktasında da yenilenebilir enerji teknoloji, elektrikli araç ve batarya üreticilerinin en önemli tedarikçilerinden olacağız” diye konuştu. Turgut, Tesla’nın bu alandaki tedarikçisinin de kendi müşterileri olduğunu ekledi.

Haberin Devamı