Ekonomi Memurların toplu sözleşme maratonu başlıyor

Memurların toplu sözleşme maratonu başlıyor

Paylaş
Memurların toplu sözleşme maratonu başlıyor

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri bugün itibarıyla başlıyor.

Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerin ilki bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak. Memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

Haberin Devamı

129 MADDELİK TEKLİF

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu- Sen) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yetkililerinin de yer alacağı toplantıda çalışanları temsilen 15 kişilik bir heyet masada olacak. Taleplerini kamuoyuna açıklayan Memur-Sen, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda 84’ü yeni, 26’sı korunması gereken, 19’u ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 129 maddelik teklif belirlemişti.

KİRA YARDIMI VE SEYYANEN ZAM

Kira yardımı, memura seyyanen zam gibi taleplerin de yer aldığı 129 maddelik teklifi kamuoyuyla paylaşan Memur- Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın, “Öncelikle vaadin karşılığını bulması için 22 bin liradan kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1650 liranın başlangıçta bir defa tanzimini istiyoruz” demişti.

Haberin Devamı

2 YILDA YÜZDE 110 TALEBİ

Yalçın, 7’nci Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde talep edecekleri zam oranları ise şöyle açıklamıştı:

“2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Teklifimizle birlikte, vaat yerine getirildikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 Ocak ayında 29 bin 700 lira olacaktır.”