Hakan Çelik Sınıf başkanı yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Sınıf başkanı yenilendi

Uzun yıllar küçük otomobiller segmentinin zirvesinde yer alan Volkswagen Polo yenilenen modeliyle 39 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Volkswagen, sınıfının lideri Polo’nun daha verimli motorlara ve daha dinamik sürüş özelliklerine sahip yeni neslini tanıttı. Yeni Polo, standart olarak sunulan ESP, İkincil Çarpışma Freni (Multi Collision Brake), Yokuş Kalkış Asistanı (Hill Hold) ve opsiyonel olarak alınabilen birçok sürüş destek sistemiyle, segmentinin standartlarını yeniden belirliyor. Kendi kategorisinin üzerindeki yüksek teknolojiyi erişilebilir kılan yeni Polo, Mayıs’ın son haftasında Türkiye’de satışa sunulacak. Yenilenen Polo, daha güvenli ve daha konforlu bir sürüş için teknolojiler sunuyor; kaza oluşmadan önce devreye giren ve çarpışmayı engellemeye çalışan sistemler olarak da bilinen Aktif Güvenlik Sistemleri, araca üst seviyede koruma sağlıyor. Tüm Polo modellerinde standart olarak sunulan Elektronik Stabilizasyon Programı’nın (ESP) yanında, ilk olarak Golf VII’de kullanılan ve Alman Otomobil Kulübü ADAC tarafından İnovasyon Ödülüne layık görülen İkincil Çarpışma Freni ‘Multi-Collision Brake de Yeni Polo’da öne çıkıyor. Polo’nun opsiyonel ve standart güvenlik ekipmanları listesi oldukça uzun. Polo’da, Comfortline donanımı ile birlikte BlueMotion Technology standart olarak sunuluyor. Araç Türkiye’de ilk etapta, 2’si BlueMotion teknolojisine sahip 2 benzinli ve 2 dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Şaşırtan motorlar

Türkiye’de satışa çıkacak motor seçeneklerinin ilki, benzinli 1.0 litrelik MPI motoru ile 75 beygir gücünde olacak. Bir başka yeni benzinli motor seçeneği ise 1.2 litre TSI 90 beygir olacak. Bu motor 100 km’de ortalama 4.7 lt yakıtla yetiniyor. Otomobilin dizel motorları 1.4 litre hacminde ve 75 PS - 90 beygirlik güç ünitelerine sahip. 90 beygirlik aracın yakıt tüketimi 3.4 litre gibi etkileyici düzeyde. Bu otomobili 7 ileri DSG şanzıman seçeneği ile alabilmek mümkün. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun Türkiye’de diğer nesilleriyle büyük beğeni toplayan Polo’nun, yeni neslinin de aynı ilgiyi göreceğini düşündüklerini anlattı.

Haberin Devamı

müşteriyle sıcak köprü: volkswagenim.com

Volkswagen Binek Araç ile müşteri arasında kurulan yeni iletişim köprüsünü Çağrı Öztaş ve Ertuğrul Malatyalı anlattı. Satış ve satış sonrası birçok hizmete rahatlıkla ulaşılabilen ve kişinin kendine özel bir sayfası olma özelliği taşıyan Volkswagenim.com adıyla üyelere açık bir platform kuruldu. Burada pek çok etkinlik yer alacak. Müşterilerin daha özel hissetmelerine olanak tanıyacak ve bir kulüp havası taşıyacak olan bu platformla Volkswagen markası ile bağlarının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu arada Facebook’ta 3 milyonun üzerinde takipçiyle, Türkiye’nin en fazla takipçi sayısına sahip otomobil markası olma özelliğini sürdürüyor.

Kritik yıl 2030

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Shell’in 2012’den bu yana düzenlediği ‘Geleceğe Birlikte Güç Vermek’ forumunda, kentlerde artan enerji, su ve gıda talebine bağlı olarak ortaya çıkacak sorunlar ve şehirlerin bunlara daha dayanıklı olabilmesi için çözüm önerileri masaya yatırıldı. Farklı sektörlerden temsilcileri bir araya getiren etkinlik, Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem’in de katımıyla Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirildi. Shell’in yaptığı hesaplamalar 2030’a kadar dünyanın su, gıda ve enerji ihtiyacının yüzde 40 artacağını gösteriyor. Bu veriler hepimizin hayat tarzını -daha sorumlu davranmak adına- değiştirmesini zorunla hale getirecek. Ahmet Erdem, artan refah düzeyi ve kentleşme sorunları karşısında alternatif enerji çözüm önerileri getirdiklerini hatırlattı. Shell’in bütün bu konuları tartıştığı ‘Gelişime Birlikte Güç Vermek’ forumu, aynı zamanda Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen ve en az enerjiyle en uzun mesafeyi katetmek hedefiyle 3 bin öğrencinin yarıştığı Shell Eco-marathon etkinliği kapsamında düzenlendi. Takım çalışması, yenilikçilik ve yaratıcı bir ruhun sergileneceği bu yarışmaya, Türkiye’den de bu yıl 16 ekip katıldı. Etkinlikte Türkiye’nin dışında 24 ülke daha temsil edildi.

Haberin Devamı

7 kişilik minik dev

Fiat 500 ailesinin en son üyesi olan ve 7 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip 500L Living Türkiye’de satışa sunuldu. 70 bin 640 TL’den başlayan fiyatlarla pazardaki yerini alan Fiat 500L Living, Popstar ve Lounge versiyonlarıyla tercih edilebiliyor. Fiat 500L Living’in lansmana özel hazırlanan sınırlı sayıdaki ‘Opening Edition’ versiyonunda ise Lounge versiyonuna ek birçok özellik içeren Tanışma Paketi de hediye ediliyor. Fiat 500L Living, otomatik şanzımanlı 1.3 85 HP Multijet II Dualogic ile yeni 1.6 120 beygir Multijet II motor seçeneklerine sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder