Ekonomi Promosyon yarışı hızlandı

Promosyon yarışı hızlandı

Paylaş
Promosyon yarışı hızlandı

Milyonlarca emekli, dul ve yetimi yakından ilgilendiren banka promosyonlarında yarış gittikçe hız kazandı. Özel bankalar promosyonu, ek ödemelerle birlikte 18 bin liraya çıkardı.

Bankalar, 1 Mart 2017’de SGK ile yapılan sözleşme gereği, bankalarla protokol imzalayan emekli müşterilerine maaş tutarına göre bir promosyon veriyor. Buna göre, emeklilere maaşa göre 3 bin TL ile 5 bin TL nakit promosyon bedeli ödeniyordu. Bunlar taban sınırdı yani en düşük ödeme miktarıydı. Ancak birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, taban fiyatların yükseltildiğini açıklamıştı. Buna göre, kamu bankalarının promosyon ödemeleri 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirlenmişti. Bu açıklamanın ardından özel bankalar da daha fazla emekli müşteri çekebilmek için promosyon tutarlarını güncellemeye başladı.

Haberin Devamı

18 BİN TL’YE ÇIKTI

ING

Emekli maaşını bankaya taşıyanlara maaş tutarına göre ek koşulsuz 15 bin TL’ye varan nakit promosyon veriyor. Ayrıca otomatik fatura talimatına 3 bin TL’ye varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 18 bin TL’ye varan nakit promosyon imkanı sunuyor. Kampanya 30 Nisan’a kadar geçerli.

AKBANK

Emekli maaşını 28 Mart-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bankaya taşıyan emekliler 15 bin TL’ye varan promosyondan faydalanabilecekler. Buna ek olarak kampanya dönemi içerisinde, Akbank vadesiz hesabından veya Axess/Wings sahibi olan SGK emeklileri için kredi kartlarından verecekleri ilk 5 yeni otomatik fatura ödeme talimatı için fatura başına 500 TL, toplamda 2 bin 500 TL chip-para ile 17 bin 500 TL ödül fırsatından yararlanabilecekler. Kampanya 30 Nisan’a kadar geçerli.

Haberin Devamı

YAPI KREDİ

SGK emekli aylığını üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alma taahhüdü verenlere 15 bin TL nakit promosyon ödeniyor. İki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda maaş baremi bağımsız 1.000’er TL ek nakit ödül ve asıl bireysel kredi kartları ile toplamda 1.000 TL harcama yapılması durumunda, maaş baremi bağımsız 1.000 TL ek ödül veriliyor. Böylece toplamda 18 bin TL’ye varan promosyon alınabiliyor. Kampanya 30 Nisan’a kadar geçerli.

QNB FİNANSBANK

15 bin TL‘ye varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 16 bin 200 TL’ye varan emeklilik promosyonu sunuyor.

GARANTİ BBVA

Banka 15 bin TL’ye varan nakit promosyon imkanı veriyor. Kampanya 30 Nisan’a kadar geçerli.

GÜNCELLEME TALEP EDİN

Emeklilerin yenilenen maaşı üzerinden kampanyadan faydalanabilmesi için bankaya ‘güncelleme’ talebiyle başvurmaları yeterli. Bu durumda banka, daha önce yaptığı promosyon ödemesini yeni ödemeden düşerek yeni bir rakam belirliyor. Örneğin geçen yıl 3 yıllık sözleşmeyle 6 bin TL promosyon alan emeklinin, güncelleme istediği takdirde, yeni promosyon ücretini almadan önce bu rakamı bankaya iade etmesi gerekiyor. İade işleminin ardından banka toplam promosyon ücreti olan örneğin 15 bin TL’yi tek seferde emeklinin hesabına yatırıyor. Ancak üç yıllık sözleşmesi bitmesine az bir zaman kalanların güncelleme yapması avantajlı değil.

Haberin Devamı

BAŞKA BANKA DA OLABİLİR

Güncelleme işlemi dışında banka değiştirmek de oldukça kolay. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli. Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor.