Ekonomi Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursları yükseltildi

Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursları yükseltildi

Paylaş
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursları yükseltildi

TEKNOFEST üçüncü gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST'e katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır burs programı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

TEKNOFEST İzmir'de üçüncü gün coşkusu yaşanıyor. TEKNOFEST'e katılım gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TÜBİTAK bursları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Kacır’ın açıklamaları şu şekilde:

"Muazzam bir kalabalık var. Ege’nin farklı şehirlerimizden on binlerce misafirimizi bugün bir kez daha TEKNOFEST’te ağırlayacağız. TEKNOFEST 2018’den bu yana milletimiz tarafından güçlü şekilde sahiplenildi.

‘TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kendi mühendislerinin, bilim insanlarının geliştirdiği yüksek teknoloji ürünlerine sahip çıktı. Biz de her yıl milli teknoloji hamlesi eserlerini milletimizle buluşturmanın iftiharını yaşadık. Biz de bu coşkuyu Türkiye’nin dört bir yanına taşımaya devam edeceğiz.

Bugün biraz önce gençlere yönelik burs programında yeni çağrıları ilan ettik. Biz TÜBİTAK eliyle gençlerin erken yaştan itibaren araştırma sürecine dahil olmalarını arzu ediyoruz."

Haberin Devamı

BAKAN KACIR BURS MÜJDESİNİ DUYURDU

TEKNOFEST'e katılım gerçekleştirdiği sırada TÜBİTAK bursları ile ilgili konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın açıklamaları şu şekilde: “Bugün sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğum bir haber var. Uluslararası lider araştırmacılar ve uluslararası genç araştırmacılar burs programlarımız kapsamında vermekte olduğumuz aylık burs tutarını güncelleme kararı aldık.

Uluslararası lider araştırmacılar programında proje yöneticisine yönelik aylık burs miktarımızı 46 bin 310 TL’den 90 bin TL’ye, uluslararası genç araştırmacılar programında proje yürütücüsüne sunduğumuz burs miktarını da 36 bin 385 liradan 70 bin TL’ye güncellemiş olduk. TÜBİTAK için hayırlı olsun. Öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”