Ekonomi Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği

Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği

Paylaş
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusunun yaşandığı bugünlerde farklı sektörlerde çok sayıda şirket hem sosyal sorumluluk kapsamında yaptıkları hazırlıkları duyuruyor hem de müşterilerine yönelik çok sayıda kampanyayı hayata geçiriyor.

Kendi sektörlerinin önde gelen şirketleri Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel yaptıkları hazırlıkları kamuoyu ile paylaştı. İşte o şirketler ve yüzüncü yıla özel faaliyetleri:

Haberin Devamı

100. YILI KONSERLERİ’NİN BAŞLANGICI YAPILDI

DenizBank, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlediği Cumhuriyetimizin 100.Yılı Konserleri’ni, 23 Ekim akşamı, Başkent Ankara’nın kültür sanat merkezi CSO ADA’da başlattı.

Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu sanatçılarının sahne aldığı ve DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen konserde, Şef Rengim Gökmen yönetiminde; Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Çoksesli Korosu ve Bankanın yaklaşık 20 yıldır desteklediği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, duayen piyano sanatçısı Gülsin Onay, keman virtüözü Cihat Aşkın ile 3 Tenor; Şenol Talınlı, Aykut Çınar, Ayhan Uştuk; Selva Erdener, Ezgi Karakaya, Görkem Ezgi Yıldırım, Burcu Hancı, Arya Su Gülenç, Atahan Dinç gibi Cumhuriyetin yetiştirdiği pek çok önemli değer sahne aldı.

Haberin Devamı

CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZYILINA MEKTUP

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ilk günü 30 Ekim 1923’te kaleme aldığı ve “Yılmamak, kalkınmak, ilerlemek, milli egemenliğe dayalı, uygar ve özgür bir toplum oluşturmak ve bu büyük ideali tam olarak başarmak zorundayız. Bu ana kadar bu ideali koruyarak geldik. Bundan sonra daha hızlı yürümek zorundayız. Bu büyük görevin ağırlığını ve onurunu seninle paylaşmak istedim” ifadelerini içeren mektuptan ilham alan inşaat şirketi Nef, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk gününde yayınladığı mektupta Cumhuriyet’e olan bağlılığını şu sözlerle dile getirdi:

“Ve bugün 30 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılının ilk gününde, biz buradayız. Bu emanet hepimizin. Umutla, kararlılıkla, milletçe sahip çıkmak, bir zerresinden bile vazgeçmeden daha ileri götürmek zorundayız. Aldığımız emanetle borcumuz geleceğe.” 

SEFERBERLİK RUHU DEPREM BÖLGESİNE TAŞINDI

Cumhuriyet’in 100’üncü yılının coşkusunu sahada çalışarak kutlamaya devam eden Sabancı Topluluğu, deprem bölgesinin yerel kalkınmasına destek olacak anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Hatay’da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile deprem felaketi nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların bölgeye geri dönmesi, gençlerin ve kadınların yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması, yeni iş fırsatları yaratılması, bölgede bulunan girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Hatay’da böylesine özel bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarının altını çizerken, “6 Şubat depremlerinin acısını ve üzüntüsünü hala derinden yaşıyoruz. 7 bine yakın Topluluk çalışanımız depremlerden doğrudan etkilendi. Sabancı Topluluğu olarak, 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybettik. 2 bin 343 çalışanımız evini yitirdi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlarımız için tüm ekonomik ve sosyal hayat yerle bir oldu. Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözündeki gibi; Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye’nin, hepimizin ‘şahsi meselesi’” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA MİLYONLARCA DİJİTAL HEDİYE

GSM operatörü Turkcell, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ekosistemindeki dijital markalarıyla kutluyor. TV+, fizy, BiP, lifebox ve GAME+’ın premium hizmetlerini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak açtığını açıklayan şirket Turkcell, Salla Kazan ile de milyonlarca kişiye 10 GB internet hediye edeceğini duyurdu.

“GELECEK NESİLLERE BİR SÖZ BIRAK” ÇAĞRISI

Türk Telekom’un #YüzyıllıkSöz projesi kapsamında vatandaşlar, 444 0 100’ü arayarak ya da SMS’le mesaj bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sonraki yüzyılına sesleniyor.

Şirket gelecek nesillere mesajlarını iletmek isteyen tüm kullanıcıların sözlerini, yüzyıl saklayarak Türkiye Yüzyılı’na taşıyacağını duyurdu.

EMEKLİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN CUMHURİYET KUTLAMASI

Haberin Devamı

Koç Holding ve Topluluk şirketlerinden emekli olan üst düzey yöneticilerin kurduğu Koç-Yönder, yayınladığı mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı. Mesajda, “Bizlere düşen görev; Cumhuriyet’in kuruluş değerlerine sahip çıkarak geçmişimizden aldığımız güçle, ileri teknoloji, bilim, sanat ve kültür alanlarında dünya ile yarışan bir Türkiye'yi inşa etmek için çalışmaktır” ifadeleri yer aldı.

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA NESİLLER BULUŞTU 

 Türk eğitim tarihinin ilk sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyet'in 100. yılını tüm gün süren etkinliklerle kutladı. 

Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın büyük gururunu yaşadıklarını belirten Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Sabah, kampüsümüzde öğrencilerimizin muhteşem performanslarını izleyerek Cumhuriyet’in 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Akşam da yine tüm Darüşşafaka ailesi olarak bir aradayız. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet'in 100. yılını, Darüşşafaka Cemiyeti'nin 160. yılını ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 150. kuruluş yıldönümünü bir araya getirerek tarihî bir birlikteliğe işaret ediyor. Köklü eğitim geleneğimizin ve Cumhuriyetimizin değerlerinin ne kadar güçlü bir birliktelik içinde olduğunu bugün bir kez daha gördük. Darüşşafaka olarak, gelecek nesillere bu mirası taşımaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

MADRİD KIRMIZI BEYAZ RENKLERE BOYANDI

Garanti BBVA’nın bünyesinde bulunduğu BBVA, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına, Madrid’deki 'La Vela' Genel Müdürlük binasına Türk bayrağını yansıtarak eşlik etti.