Ekonomi Tekno ihracatta hedefler büyüdü

Tekno ihracatta hedefler büyüdü

Paylaş
Tekno ihracatta hedefler büyüdü

Türk Telekom, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC2024) Türkiye’ye önemli katma değer sağlayacak bir dizi işbirliğine imza attı.

Bunlardan ilki, şirketin yenilikçi teknolojiler üreten iştiraki Argela ile Azerbaycan’ın önde gelen operatörü Azercell arasında gerçekleşti. Bu kapsamda Azercell, Argela’nın yeni nesil Network ve müşteri güvencesi ürünlerini sistemlerine entegre ederek ağ yeteneklerini genişletecek.

Haberin Devamı

ÇEVRESEL İŞ BİRLİĞİ

Şirket ayrıca, sürdürülebilir teknolojiler için yeni nesil yeşil şebeke ve uygulamalarının hayata geçirilmesi kapsamında ZTE ve Netaş ile işbirliği yapacağını duyurdu. Bu çerçevede ZTE ve Netaş üst yönetimleri arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu kapsamda, aralarında mobil baz istasyonlarının altyapısında güneş enerjisi sistemlerinin kullanılmasına yönelik çalışmaların da yer alacağı bir çok proje gerçekleştirilecek. Öte yandan etkinlikte ULAK Haberleşme ile Türk Telekom, 5G alanında genişletilen işbirliklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla duyurdu.

KATMA DEĞER ÜRETİMİ

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’yi teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olarak konumlandırmak için projelere devam ettiklerini söyledi. Önal, “Azercell ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, bölgemizdeki ülkelere teknoloji deneyimimizi aktarmamızın en güzel örneği. Türkiye’nin yeşil teknoloji dönüşümünü hızlandırmak üzere güç birliği yaptığımız şirketlerden biri de yerli teknoloji şirketi Netaş ve global ortağı ZTE oldu. Teknoloji üreterek ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KALKINMANIN YÜZYILI

Türkiye’nin dijitalleşmesi için 2005’ten bu yana 20 milyar dolarlık yatırım yaptıklarına dikkat çeken Ümit Önal, “Fibere yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. 5G demek, fiber demek. Biz de tüm çalışmalarımızı, yatırımlarımızı bu bilinçle ve Türkiye için yapıyoruz. Şu an baz istasyonlarımızın yüzde 55’i fibere bağlı. Bir yandan da savunmadan sanayiye, finanstan enerjiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma farklı sektörlerde dijitalleşmeyi sağlayan kilometre taşlarını oluşturmaya devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı, kalkınmanın, teknolojinin ve dijitalleşmenin daha da yoğun yaşanacağı bir yüzyıl olacak” şeklinde konuştu.