Ekonomi Toyota'dan tasarruf devrimi

Toyota'dan tasarruf devrimi

Paylaş
Toyota'dan tasarruf devrimi

Frankfurt Otomobil Fuarı, Toyota'nın 1.5 saatte şarj edilebilen ilk elektrikli hibrid aracı olan Prius Plug-in Hybrid'in dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak

HAKAN ÇELİK

Toyota, bu sene Frankfurt’ta Prius Plug-in Hybrid ile çevreci teknolojiler üzerine yürüttüğü 40 yıllık çalışmasında önemli bir dönüm noktasına imza atıyor. Prius Plug-in Hybrid, dünya üzerinde bugüne kadar 200 milyar kilometre sürüş ile dayanıklılık ve güvenilirlik konusunda kendini kanıtlayan tam hibrid teknolojisinin en yenisi ve en çevrecisi olarak dikkat çekiyor.

Normal prizden şarj ediliyor

Yeni Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın güvenilirlik standartlarını karşılamak amacıyla geliştirilen daha kompakt lityum-iyon pil ile donatılmış. ‘0’ emisyon sunan elektrikli sürüş menzili önemli oranda artan Prius Plug-in Hybrid, bu sayede 100 km’de sadece 2.2 litre yakıt tüketirken, otomobilde benzeri görülmemiş bir şekilde yalnızca 49 gram CO2 salımı gerçekleşiyor.

Prius Plug-in Hybrid, ayrıca normal bir elektrik prizinden 220 V ile 1.5 saatte şarj edilebilirken, elektrikli sürüş performansı 100 kilometre hıza ulaşıyor. Şehirde yolculuk yapanlara hem elektrikli hem de hibrid sürüş konusunda avantajlı bir seçenek olarak sunulan Prius Plug-in Hybrid, çevreci teknolojilerde de yeni bir referans olmayı hedefliyor. Prius Plug-in Hybrid, özellikle şehirlerde yaşayan müşterilere kısa mesafeli yolculuklarında önemli oranda artırılmış elektrikli sürüş menzili sunarak “0” emisyon gerçekleştiriyor.

Focus’ta güvenlik paketi 2 bin TL

Satıldığı tüm ülkelerde ve Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modellerinden biri olan Focus, yenilenen tasarımıyla dikkat çekerken, sunduğu yakıt ekonomisi ve yüksek performans ile de yüksek sürüş keyfi sağlıyor. Yeni Ford Focus’un Plus Paket opsiyonu, güvenlik ve konfor donanımları ile cazip bir seçenek sunuyor.

16 inçlik alaşım jantlar, sis farları, Bluetooth ve Türkçe sesli kontrol sistemi, hız kontrol sistemi ve hız sınırlayıcı, karartılmış arka camlar, otomatik yanan farlar, otomatik kararan dikiz aynası ve yağmur sensoru gibi üstün konfor özellikleri sunan Style donanım seviyesine ilave olarak önerilen Plus Paket, 2 bin 15 TL’lik fiyat farkıyla Focus’u güvenlik ve konfor kriterlerinde bir adım öne geçiriyor.

90 yaşındaki Bentley 963 bin dolara satıldı

Dünyanın en eski seri üretim Bentley marka otomobili California’da düzenlenen açık artırmada 963 bin dolara satıldı. Şasi numarası ‘3’ olan 3 litre hacminde motora sahip Bentley, bundan tam 90 sene önce üretilmiş.

Otomobile, ilk sahibi Noel van Raalte dönemin parasıyla 1.150 sterlin ödemiş. 1924 ve 1927 yıllarında ünlü Le Mans yarışlarına katılan ve derece alan otomobil gerçek bir mühendislik harikası olarak gösteriliyor. İç mekanında ahşap tekne üretiminden izler taşıyan otomobilin aerodinamik tasarımı da o dönem için devrim niteliğinde.

Türkiye’de üretilen araca akıllı motor teknolojisi

Hyundai İzmit Fabrikası’nda üretilen ve tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilen i20 Troy ve Accent Era’larda, Türkiye pazarı için satışları başladı. Bu iki araç arasındaysa, 2012 model yılı ile birlikte yeni teknoloji ve donanımlara kavuşan i20 Troy ön plana çıkıyor. Hyundai’nin daha ekonomik ve daha çevre dostu teknolojisi olan ‘BlueDrive’, i20 Troy’da da sunulmaya başlıyor.

i20 Troy’da ‘ISG-Idle Stop and Go’ olarak adlandırılan akıllı dur-kalk sistemi, artık 90 beygir maksimum güç üreten 1.4 litre CRDi dizel motor seçeneğiyle alınabiliyor. Sistem, kısa süreli duraklamalarda ve dur-kalk trafikte motoru durdurarak, zaten düşük olan yakıt tüketimini yüzde 20’ye varan oranda azaltıyor. Bu sayede i20 Troy 1.4 CRDi’ın yakıt tüketimi 100 km’de ortalama 3.7 litreye kadar düşüyor. i20 Troy ISG Plus’ın anahtar teslim satış fiyatı 39 bin 200 TL.

PEUGEOT’DAN FİLO YARDIMI

Filo pazarına güçlü bir giriş yapan ve 2011 yılının ilk 7 ayında satışlarının yaklaşık yüzde 50’sini filo pazarına yönelik olarak gerçekleştiren Peugeot, bu özel pazarda farklılaşmak için yeni programları uygulamaya geçirmeye devam ediyor. Peugeot, profesyonel müşterilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilmek amacıyla Peugeot Professionnel programını hayata geçiriyor.

Bu programa Türkiye genelinde 31 adet yetkili satıcı katılıyor. Filo müşterisi olan tüzel kişilere yönelik bir program olan Peugeot Professionnel kapsamında özel eğitimlere katılan bir ekip görev yapıyor. Uzman araç satış danışmanları; filo müşterilerinin beklentilerine en uygun çözümü sunuyor.

2

Haberin Devamı