Ekonomi Türkiye-Japonya iş ortaklığına büyük destek

Türkiye-Japonya iş ortaklığına büyük destek

Paylaş
Türkiye-Japonya iş ortaklığına büyük destek

Global çelik üreticisi Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Japonya Büyükelçiliği tarafından Büyükelçi Ödülü’ne layık görüldü.

Ankara Japonya Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlenen törende Fuat Tosyalı, ödülünü Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko’nun elinden aldı. Burada konuşan Tosyalı, “İnanıyorum ki bizim Japon dostlarımızla uzun yıllardır devam eden, iş ortaklığıyla başlayıp karşılıklı güvene dayalı dostluğa dönüşen bu ilişkimiz, iki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin pekişmesine de önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

TUTKU VE ÇABANIN SONUCU

Japonya Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko ise şunları söyledi: “Japonya Hükümeti, Türkiye- Japonya arasındaki işbirliğine yönelik olarak Fuat Tosyalı’nın uzun yıllar boyunca yapmış olduğu katkılar sebebiyle kendisine Büyükelçi Ödülü verme kararı aldı. Tosyalı Toyo’nun başarısı iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunmakta olup, bu Sayın Fuat Tosyalı’nın tutkusu ve çabalarıyla mümkün olmuştur. Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yıldönümü olarak kutlamaya değer bu unutulmaz senede bu töreni gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz.”

3 KITADA 40 TESİS

Törende Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay da hazır bulundu. Bozay, “Bu ödül Japonya ile 2013 yılında stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız ilişkilerin her alanda derinleşmeye devam ettiğini göstermesi açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır” dedi. Tosyalı, uzun yıllardır Japon Toyo Kohan, ABD’li Harsco firmaları ile üç ayrı tesiste iş ortaklıkları yürütüyor. Tosyalı’nın 3 kıtada sayıları 40’a yaklaşan tesisleri ve 15 bin çalışanı bulunuyor.

Haberin Devamı