Ekonomi Türkiye'de büyüyerek 15 milyon yolcu taşıyacak

Türkiye'de büyüyerek 15 milyon yolcu taşıyacak

Paylaş
Türkiye'de büyüyerek 15 milyon yolcu taşıyacak

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla 1.8 milyar Euro gelir elde eden şirket, doluluk oranını da yüzde 85 gibi yüksek bir seviyede tuttu.

2024 yaz sezonunda uçuş ağına 28 yeni rota eklemeyi ve koltuk kapasitesini de yüzde 19 artırmayı planlayan şirket, 2035’e kadar uçak sayısını da 166’ya yükseltecek. Marka, tüm bu büyüme hedefleri kapsamında 2025 sonuna kadar kokpit, kabin, yer hizmetleri ve genel müdürlük pozisyonları olmak üzere 1300 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

REZERVASYONLAR ARTTI

2023’te 12.6 milyon yolcuyla rekora imza atan şirketin, bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedeflediğini belirten SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Türkiye, bu yıl da seyahat severlerin aklındaki ilk ülkelerden biri. 2023’te gördüğümüz yüksek talep, bu yılki rezervasyon rakamlarına yansıyor. Şimdiden 2023’e oranla 2024 yaz sezonu rezervasyonları yüzde 23 daha fazla. Biz de Türkiye’ye direkt seferlerimizi daha da genişlettik. Türkiye turizm pazarı büyümeye hazırlanırken Türkiye’nin turizm elçisi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

YÜZDE 50’DEN FAZLASI

Türkiye’yi yıl boyunca ziyaret edilen bir destinasyon haline getirmeye kararlı olduklarını belirten Kownatzki, “Türkiye’nin 60 milyon turist hedefine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile birlikte Türkiye turizmini yurt dışında tanıtmak ve çok yönlü bir seyahat rotası olarak öne çıkarmak için çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Türkiye, geçtiğimiz yıl Almanya’dan 6.2 milyon ziyaretçi ağırladı. 2023’te Almanya’dan Türkiye’ye seyahat eden ziyaretçilerin yüzde 50’sinden fazlasını SunExpress taşıdı.

Haberin Devamı