Ekonomi Ülke ekonomisine değer katacak

Ülke ekonomisine değer katacak

Paylaş
Ülke ekonomisine değer katacak

Pandemi sonrası yıl olan 2022’de Türkiye olarak dünya turizm sahnesine yeniden güçlü bir giriş yaptık. Hem doluluklarda hem ziyaretçi sayısında pandemi öncesindeki son yıl olan 2019 yılını yakaladık, hatta bazı dönemlerde aylık bazda geçtik…

2023 yılına da iyimser beklentilerle başlamıştık. Ancak ilk 10 ayda Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 11.5 artış olmasına karşın doluluklarımız geriledi. 2024 içinse iyimser ve umutluyuz. Fuarlar oldukça başarılı geçti. Türkiye, en fazla ilgi gören destinasyonlardan biri olarak öne çıktı. 2024 yılında otel doluluklarında artış olacağını umuyoruz. Turizm hareketlerinin normale dönebilmesi için dünyanın dört bir yanında turizmcilerin umut ve beklentisi, uluslararası düzeyde savaş ortamının son bulması olarak öne çıkmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı (TGA) tarafından yürütülen sonuç odaklı tanıtım ve pazarlama çalışmaları da devam ediyor. Bütün bunların olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

YENi OTEL YATIRIMLARI ARTIYOR

Yatırımlar tarafına baktığımızda güçlü artış görüyoruz. Otel yatırımları, yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri haline geldi. Ocak-Ağustos 2023 dönemini kapsayan bu yılın ilk 8 ayında 24 şehirde toplam 44 bin 867 yataklı 93 yeni otel projesi ‘Yatırım Teşvik Belgesi’ aldı. Söz konusu yatırımlar için kullanılacak teşvik tutarı toplam 6.9 milyar TL. Sektörde yapılan yatırımları olumlu değerlendirmekle birlikte, Antalya ve İstanbul gibi turizm merkezlerinin hâlâ en fazla yatırım talebi alan yerler olması çok tercih ettiğimiz bir durum değil. Turizmin sürdürülebilirliği açısından yatırımların tüm Anadolu’ya yayılması gerektiği görüşümüzü sürdürüyoruz. Konaklama alanında gerçekleştirilen yatırımlar ile sadece kendi sektörlerimize değil, ülke ekonomisine de değer katmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı