Tamer Heper BAZI ŞARTLARLA EVET
HABERİ PAYLAŞ

BAZI ŞARTLARLA EVET

Aidat ödemeyen mal sahibinin kira gelirine el koyulabilir mi? M.A.

İşte en sevdiğim okuyucu? Sorunun kısalığını görüyor musunuz? Evet ben de güle oynaya yanıt veriyorum. Evet kirasına el koyulur ama şartları var. Aidatını ödemeyen bu mal sahibinin borçlarından kiracı da birlikte sorumlu. Bu halde kendileri hakkında icra takibi başlatacaksınız. İcra takibi kesinleşecek ve siz kiracının ödeyeceği kira bedellerine haciz koyacaksınız.

Yani doğrudan doğruya kiraya el koymak gibi bir sistem yok. Ancak icra takibi sonucu haciz tatbiki mümkün. Hatta icra takibi sonucu takip kesinleştiğinde daireye haciz tatbiki de mümkün.

Haberin Devamı

Ancak bu konuda bir başka hususu da hatırlatmakta yarar var. Bir bağımsız bölüm malikinden aidat talep edebilmek için elde kesinleşmiş işletme projesinin bulunması lazım. Siz bu işlemleri yaparken acaba elinizde kesinleşmiş işletme projesi var mı? Şayet yok ise bu işlere hemen girmeyin. Önce kesinleşmiş işletme projesini sağlayın.

Bunun için acaba kat malikleri toplantısında bir işletme projesi kabul edildi mi? Kabul edildi ise ve bahsettiğiniz kat maliki toplantıya katılmadı ise kendisine işletme projesini tebliğ edin. Şayet kat malikleri toplantısında işletme projesi kabul edilmedi ise yönetici olarak işletme projesi yapın. Tüm bağımsız bölüm maliklerine tebliğ edin, yedi gün bekleyin ondan sonra takip yapın. Bu şekilde davranırsanız kira gelirine haciz tatbik edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder