Tamer Heper Babanız dolandırılmış
HABERİ PAYLAŞ

Babanız dolandırılmış

Babamın kredi kartı için babam maaşından kesilmesini kabul etti ve bu yolla taksitlendirdi. Taksitler ödeniyorken babama ait evi icra yolu ile satmışlar. Borç 7 bin 200 TL. Evin değeri 400 bin TL. Satış 120 bin TL ye yapılmış. Bu da yetmezmiş gibi babamın maaşından hâlâ kesinti yapılıyor. Buna ne dersiniz? Nasıl bir önlem tavsiye edersiniz? H.B.

Size bir tavsiyede bulunmadan önce bir tespitimi açıklayayım. Babanızın borcu tahsil olunmamış sizin babanız dolandırılmış. Bir kimsenin borcu karşılıklı anlaşma ile taksitlendirildiğinde taksitler aksamıyor ise artık onun hakkında takip devam etmez. Bu bir. İkincisi; bir borç için haciz yapılacak ise haciz borç miktarını karşılayacak kadar yapılır.

Haberin Devamı

7 bin 200 TL’lik borç için bir insanın hayatı karartılmaz. Üçüncüsü, bütün bunlar kanuna aykırı yapılıyor ise bile bir gayrimenkul borç için satılacak ise gazetelere ilan verilir, borçluya tebligat yapılır.

Tebligatlardaki eksiklik bile satış işleminin iptali nedenidir. Bütün bunlar atlanıyor ve babanızın evine el koyuluyor ise bu alacağın tahsili değil dolandırıcılıktır. Bu durumda sorumlular hakkında suçun işlendiği yer Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak mümkün.

Ayrıca bir meslektaşımın yardımı ile evin tapuda devrinin ne surette yapıldığının incelenmesi de başvuracağınız hukuki işlem bakımından yol gösterici olabilir. Hele hele bütün bunların sonunda hâlâ maaşından kesinti yapılıyor ise bu tam anlamı ile bir suçtur. Fazladan tahsil olunan paranın iadesi için de hukuki girişimde bulunmak mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder