Tamer Heper Cebinde parası olsun yeter
HABERİ PAYLAŞ

Cebinde parası olsun yeter

Özel bir dersanede öğretmendim. Dört aylık ücretimi alamadım. Dersane sahibi bana şahsi bonosunu verdi ama zamanı geldiğinde onu da ödemedi. Senetleri bir avukata verdim. Tebligatlar yapılamadan geri dönüyor, avukatlar adresini bulamadığımız müddetçe tebligatı yapamıyoruz takip de yürümüyor diyor. Ben adamı yolda görüyorum ferah ferah geziyor. Polise sordum, resmi yazı gelmeden bir şey yapamayız diyor. Bu adam gezip tozarken ben paramı alamayacak mıyım? Ne dersiniz? A.T.

Borçludan paranın tahsili için elbette yapılan takipte öncelikle tebligatın karşı tarafa tebliği gerekir. Paranın tahsilindeki en önemli engel borçlunun elinde malının olmaması, cebinde de parasının olmamasıdır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bunun dışındaki meseleler hallolur. Tebligat konusunda birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda meslektaşlarım haklı ancak gecikmelere neden olmakla birlikte bu husus tamamen imkansız değil. Şimdilerde Mernis denen bir yapılandırma var. Burada herkesin adresi görülüyor ve hatta adres değişikliklerini bildirmek mecburi. Bu bildirim nüfus idarelerine yapılıyor ve nüfus idarelerinde herkesin adresi mevcut. Dolayısı ile icra dairelerinde yapılan takiplerde Mernis sistemine girilerek borçluların adresini tespit imkanı bulunuyor. Bu mümkün olmadığı takdirde bu kişinin resmi makamlardaki adresine tebligat yapılabilir. Buna örnek; mesela tap dairesinde bulunan bir adresi varsa bu yerde fiilen oturmuyor olsa bile bu adrese yapılacak tebligat geçerlidir. Bu resmi daireler arasında trafik tescil bürosu vs. de var. Hiçbiri olmadı bu defa zabıtaya icra müdürlüğünce tezkere yazılarak adres araştırması yaptırılıyor. Nitekim polis size resmi yazıdan söz etmiş ya işte resmi yazı bu. Dolayısı ile olsa olsa işiniz biraz gecikir ama neticede tebligat yapılır. Tebligatlar için yürürlükte olan kocaman bir Tebligat Kanunu var. Mühim olan siz borçlunun cebinde parasını bulun, gerisi olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder