Tamer Heper Davet yapılmamış
HABERİ PAYLAŞ

Davet yapılmamış

Haberin Devamı

Apartmanımızda Nisan ayında ilan tahtasına asılarak ilan edilen bir kat malikleri kurulu yapıldı. Bu toplantıda kışlık kömür alımı için para toplanmasına karar verilmiş. Ben toplantıya katılmadım. Yöneticiye normal aidatı gönderdim, yakıt parasını göndermedim. Önce makbuz geldi ama sonra paramı iade ile makbuzu geri istediler, vermedim. Ne yapabilirler, ben ne yapabilirim? S.D.

Kat malikleri kurulunda alınan kararlara uyulur. Uyulmaması halinde yasal müeyyide devreye girebilir. Aidat veya ortak gider payının ödenmemesi halinde uygulanacak işlem icra takibidir. Ancak kat malikleri toplantısının yapılmasının da bir şekli vardır. Öncelikle davet tüm bağımsız bölüm maliklerine ulaştırılan davet ile yapılır. İlan tahtasına asılan ilanla yapılmaz.

[[HAFTAYA]]
Ancak şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı iddia olunan kat malikleri toplantısının iptaline karar verilene kadar da kat malikleri kurulu kararları uygulanır. Yani sizin kat malikleri kurulu kararının bir ay içinde iptalini talep etmeniz gerekir. Şayet toplantıya katılsaydınız toplantı tarihinden itibaren, toplantıya katılmadığınız için kararların size ulaşmasından itibaren bir ay içinde iptal davası açabilirsiniz. Ancak bu davalar her halde altı ay içinde açılmalıdır. Şayet toplantı veya alınan kararlar “yok” hükmünde ise bu sürelere bakılmaz. Durum bu. Şimdi siz aidat ödemişsiniz, aidat için de makbuz almışsınız, artık bunun iadesi söz konusu değil. Aranızdaki ihtilaf kömür parasında. Bu hususta icra takibine muhatap olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder