Tamer Heper Doğrusunu yapmışsınız
HABERİ PAYLAŞ

Doğrusunu yapmışsınız

Haberin Devamı

İhale ile satışa çıkarılan bir tarlayı ihaleden satın aldım. Bir süre sonra da satmak istedim. Bir emlakçı ile anlaştım. Emlakçı birkaç müşteri buldu. Ama tarlayı görmeye giden müşterilere, bir kişi “Burayı ayırırsanız kan dökülür” demiş. Bu kimseyi savcılığa şikayet ettim, hakkında dava açıldı ama biliyorum ki sonuçta ceza verilse dahi hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilecek. Ben ne yapmalıyım? S.C.

Köşemi devamlı takip ettiğinizi söylemişsiniz, demek ki buradan bir sonuç çıkarmamız lazım. Dikkat ettiyseniz verdiğim yanıtlar hukuki bir ilişkinin hukuki yanıtları. Dolayısı ile size söyleyeceğim şey de savcılığa başvurmanızdı. Bunu siz zaten yapmışsınız. Bunu yapan hakkında da dava açılmış, bundan sonrasını hakim düşünecek.

[[HAFTAYA]]

Bunların dışında benim de hukuk çerçevesi içinde önerebileceğim bir başka çözüm yok. Bu insanlar hukuktan korkmuyor ise veya olayı bir başka cepheden yanıtlarsam, hukuk sizi koruyamıyor ise burada hukuk sisteminin hatasından söz etmek gerekir. Yıllardır hukuk sisteminin hatasından kaynaklanan kadın ölümlerinden söz ediliyor. Kadınlarımız erkek saldırısından korunamıyor. Burada tek başına hukuk sisteminden değil sosyal ve idari kuruluşların da ihmalinden söz etmek gerekir. Dolayısı ile sizin olayınız ve bahsettiğim kadına şiddetten hareketle bu olayları bir bütün olarak düşünürsek artık namuslu vatandaş korunmuyor demek doğru olur. Bir hukukçu olarak da hukuk dışında bir koruma düşünmem veya tavsiye etmem düşünülemez. Ancak müşkül durumda olduğunuzu kabul etmekle yetineceğim ve davanın sorucunu hele bir görün diyeceğim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder