Tamer Heper Haksız itirazda bulunmayın
HABERİ PAYLAŞ

Haksız itirazda bulunmayın

Bir yazlık sitede dairem var. Bugüne kadar sitede yönetici yoktu, yeni seçilmiş. Yönetici de geçmişten kalan aidat borçları nedeniyle icraya başvurmak için avukat tutmuş. Avukat herbirimiz için dosya açmış. Bizlerden 580 TL aidat ve 325 TL vekalet ücreti istiyor. Buna itiraz mümkün mü? Avukata vermek bir hak mıdır? Bizim adresimiz belli, yazlık adreste aranmamız doğru mudur? Ö.G.

Yaz aylarına girdiğimiz nasıl belli oluyor, yazlıklarla ilgili sorular ardı ardına gelmeye başladı. Size uzun uzun yazmam gerekecek, ben mümkün olduğu kadar özetleyeyim çünkü yerim o kadar bol değil. Öncelikle sizin sitede yönetici olmadığı dönemlerde aidat konusunda kim nasıl bir karar aldı. Bunun bilinmesi lazım. Zira aidat, kat malikleri kurulunda kararlaştırılır. Böyle bir toplantı yapılmış olsaydı yönetici de seçilmiş olurdu. Dolayısı ile yönetici olmayan bir sitede aidat konusunda karar alınmasından şüphe duyuyorum. İkincisi; yeni yönetici yasal olarak talep edebileceği aidat ve ortak gider için avukata başvurabilir. Bundan daha medenice bir davranış olamaz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ancak avukat yaptığı icra takibi veya açtığı dava sonucu vekalet ücreti talep edebilir, bunun dışında sadece kendisine başvurulmuş olması vekalet ücretini gerektirmez. Sonra, aleyhinize icra takibi yapılmış olsa bile buna itiraz mümkündür. Ben haksız yere itirazı tavsiye etmiyorum. Zira sonuçta borcu yüzde 40 zamlı ödemek var. İtiraz ancak haklı olunduğunda yapılmalı. Siz icra takibine muhatap olursanız kesinleşmiş işletme projesi veya ortak gidere katılım payı varsa bunu ödeyin itiraz etmeyin. Bu durumda da dört taksitte ödeme talebinde bulunun. Ancak istenilen para geçmişte belli olmayan, kesinleşmeyen, size iletilmeyen bir para ise itiraz edin. Hukuki bir itilafta tebligatın sizin devamlı bulunduğunuz adrese yapılması için yöneticiye devamlı oturduğunuz adresi yazılı olarak bildirmiş olmanız gerekir. Böyle bir bildirim yok ise sizin sahibi olduğunuz yazlık adrese de tebligat yapılır ve sizin haberiniz olmaz. Bu durumda zararlı çıkarsınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder