Tamer Heper Hem iyi hem kötü haber var
HABERİ PAYLAŞ

Hem iyi hem kötü haber var

Eşimden boşanalı 5 yıl oldu. Mahkeme eşime ve çocuğa nafaka tayin ettiği gibi 5000 TL gibi bir de manevi tazminata hükmetti. Ancak bugüne kadar bu para benden talep edilmedi. Şimdi kulağıma bana icra mahkemesi açtığı haberi geldi. İcra dairesinden telefonla bilgi almak istedim 20 bin TL gibi bir rakamdan söz edildi. Benim bir gelirim yok ve bana bir tebligat da gelmedi. Bu nafakayı ödemek zorunda mıyım? Eşimin maddi durumu iyi, ödemeden nasıl kurtulurum?

[[HAFTAYA]]

A.O. Önce hangisinden başlayayım? İsterseniz önce kötü haber: Mahkemece hükmedilmiş ve kesinleşmiş nafaka ödemelerinin ortadan kalkması diye bir şey yok. Bu para ödenecek. Hatta ödenmez ise hapis cezası var. Şimdi iyi ile kötü arası bir haber: Telefonla bilgi almışsınız ya, bu bilgiye güvenmeyin. Mesela 20 bin TL civarı gibi bir rakam söylenmiş.

Haberin Devamı

Telefonla bunlar öğrenilmez. İlgili icra dairesine gidilir, dosya numarası söylenir, dosyada ne var bakılır, görülür. Ancak daha size bir tebligat da gelmemiş. Şayet mahkeme ilamı icra dairesinde takibe konuldu ise bu size mutlaka tebliğ olunacak.

Üstelik şimdilik bu sorunuzda bahsettiğiniz gibi icra mahkemesi değil icra dairesidir. Yani henüz 20 bin TL’lik bir takip var diyemezsiniz. Şimdi de bir miktar iyi haber: Mademki maddi durumunuz çok kötü, hiç geliriniz yok ve mademki eşinizin maddi durumu iyi, bu halde dava açarak nafakanın indirilmesi veya toptan kaldırılması talebinde bulunabilirsiniz.

Zira eşinize ödenen nafakanın adı yoksulluk nafakasıdır. Ancak çocuğa ödenen iştirak nafakasıdır ki bu sürer yani bunu ödeyeceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder