Tamer Heper Hemen girişimde bulunun
HABERİ PAYLAŞ

Hemen girişimde bulunun

Haberin Devamı

Babam iki yıldır aizheimer hastası. Evden çıkamadığı gibi tüm ihtiyaçlarını bizler karşılıyoruz. Şimdi evinin onarıma ihtiyacı var, bunun için de para lazım. İki adet arazisi var satmak istiyoruz ama satamıyoruz. Bunun birini satarsak ihtiyaç karşılanacak. Bunu nasıl sağlarız? M.Ç.

Bunu sağlarsınız ama öyle çabuk olacak bir iş değil bunu peşinen bilin ve önlemini buna göre alın. Sistem şu: Önce mahkemeye başvuracaksınız ve babanızın vesayet altına alınmasını isteyeceksiniz. Mahkeme doktor raporu isteyecek. Babanız muayeneye sevk edilecek ve gelen rapora göre babanıza bir vasi tayin edilerek babanız vesayet altına alınacak.

[[HAFTAYA]]

Bundan sonra da bu araziyi tayin edilen vasi satamayacak. Bunun için de mahkemeden izin almak lazım. Mahkeme bilirkişiye başvuracak. Bilirkişi bakacak, binanın onarıma ihtiyacı var mı, bunun için kaç para lazım, arazinin satılması bu iş için rasyonel mi falan. Bunlar olmadan babanızın arazileri satılamaz. Ancak mademki babanıza ait araziler ev hatta belki de bankada para falan var zaten siz bir yerde babanıza vasi tayini talebi dava açmak zorunda kalacaktınız. Bundan kurtulmak yok. Bu nedenle bu işe şimdiden hemen başlayın, zira bu işlerin sonucu çabuk alınmıyor. Bir süreç gerekiyor. Benim önerim hemen mahkemeye başvuruda bulunun ve mahkeme vasi tayini sürecini başlatsın. Vasinin kim olacağına mahkeme karar verecektir ama bu çoğunlukla aile içinde aktif olabilecek eş veya çocuklar olmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder