Tamer Heper Her şey de mahkemeye gitmez ki!
HABERİ PAYLAŞ

Her şey de mahkemeye gitmez ki!

Oturduğumuz daire, evin alt katlarında olmasına rağmen bir terasa sahibiz. Sorunumuz da bu teras. Üst katlardan devamlı çöp atılıyor. Bundan çok rahatsız oluyoruz. Bunun için yönetim şirketi bir öneri getirdi, ‘Kamera koyalım bakalım kim çöp atıyor” dedi. Bu işe yarar mı? Çöp atma işini nasıl önleriz? H.A.

“Başımıza çöp dökülüyor”, “Üst katlardan halı silkeleniyor”, “Gece yarılarına kadar müzik sesi sonuna kadar açılıyor” gibi şikayetleri duydukça çok ama çok üzülüyorum ama bu gibi şikayetler de bitmek bilmiyor. Ben okuyucu dostlarıma otuz iki senedir bir şeyi hatırlatıyorum. Her şey karakolla, mahkemeyle önlenmez. Toplumun eğitim seviyesi pek çok meseleyi halleder. Eğitim derken de okulda okumayı kastetmiyorum, okulda okumak öğretimdir. Benim kastettiğim eğitim.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bunun içinde terbiye, toplumsal yaşama uyum, başkalarına saygı gibi şeyler var. Tümünü saymak yerine şöyle özetlerim; sana yapılmasını istemediğini başkalarına yapma. Üst kattaki komşu, senin tepene çöp atılmasını ister misin? İstemezsin, veya toz içindeki bir halının başından aşağı silkelendiğini görmek ister misin, herhalde onu da istemezsin o halde aşağıya da atma, halı da silkeleme. Her şey mahkeme ile hallolmaz ki? Yönetim şirketinin tavsiyesi düşünülebilir. Kamera ile kimin attığı tespit edilirse mahkemeye başvurularak bu tür eylemin yapılmasını önlemek üzere karar alınması talep edilebilir. Karar da çıkar. İyi ama kararı veren hakim gelip pencerenin dibinde bekleyip, yukarıdaki atarken yakalayacak hali yok ki! Olsa olsa tekrarında bir para cezası var, iyi ama bunlara gerek var mı? Çöpünü çöpe atsan daha insancıl ve çağdaş olmaz mı? Bilemiyorum işe yarar mı ama isterseniz bu yazımı ilan tahtasına asın belki bunu yapan utanır sıkılır da bir daha yapmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder