Tamer Heper İlişki hukuki
HABERİ PAYLAŞ

İlişki hukuki

Haberin Devamı

Size defalarca yazdım ama yanıt alamadım, muhtemelen iş yoğunluğundan. Bir defa daha yazıyorum. Bana borcu olan biri bono verdi. Zamanı geldiğinde ödemedi. Baktık oturmuş olduğu meskeni babası adına işyeri göstermiş, kendi işyerine gittiğimizde kiraya vermiş olduğunu gördük. Elinde hiçbir malı yok, elini kolunu sallayarak geziyor. Savcılığa verdik arkadan avukatım icraya verdi ama malı mülkü olmadığı için yapacak bir şey yok diyor. Gerçekten yapacak bir şey yok mu? Y.Y.

Size yanıt vermedim mi? Doğrusu ismen hatırlamıyorum ama benzer çok mektuba yanıt verdim. Borçlu bir kimse şayet cebinde parası varsa veya elinde malı varsa borcunu ödemek zorunda kalır. Çünkü alacaklısı bu mallara haciz tatbik eder. Ancak malı mülkü yoksa yapacak hiçbir şey yoktur. Bu yanıtı pek çok okuyucumun sorusu üzerine verdim.

[[HAFTAYA]]

Şimdilerde görüyoruz ki borçlular, alacaklılardan daha profesyonel, önce önlemini alıyor sonra borçlanıyor. Sizin ki de öyle yapmış. Ama bir şey dikkatimi çekti. Diyorsunuz ki evini babasının adına işyeri yapmış kendi işyerini de kiraya vermiş. İşyerini kiraya verdi ise kiraya haciz koyun. Belki icra takibinde öncelikle tebligatta sıkıntı yaşıyorsunuz. Ancak bunu avukatınız halleder, tebligat muhtelif yollarla yapılabilir. Savcılığa yaptığınız şikayetten sonuç alamazsınız, zira aranızdaki ilişki hukukidir ve bu nedenle takipsizlik kararı verilir.

Kapıcılık hizmetidir

Binamız dokuz daire, kapıcı dairesi yok, dışarıdan biri her gün gelip servis yapıyor, haftada iki gün de temizlik. Bu kişi için ileride kıdem tazminatı doğar mı? Y.A.

Bir binada kapıcılık hizmeti verilmesi için binada kapıcı dairesi bulunması şartı yok. Binanıza kapıcılık hizmeti veriliyor ise bu bir iş ilişkisidir ve hatta sizin bu kişi için SGK’ya bildirimde bulunmanız, primlerini yatırmanız ve emekliliği hak kazandığı zaman da kıdem tazminatını ödemeniz gerekiyor. Anlattığınız iş kapıcılık hizmetidir ve yukarıda anlattıklarım sizin için geçerlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder