Tamer Heper Kardeşlerinizin hakkı yok
HABERİ PAYLAŞ

Kardeşlerinizin hakkı yok

Babam daire ve işyerlerini sattı. Kardeşlerim bu satışı iptal ile bunları geri almak istiyor. Buna hakları var mı? Varsa zamanaşımı var mı? Y.K.

Babanız dairesini de satar dükkanını da satar. Hiç kimse karışamaz. Kardeşleriniz de karışamaz. Satılanları da geri alamaz. Bunun tek yolu vardır. Şayet babanız hukuki işlem yapamayacak kadar akıl hastası ise evet yaptığı satış işlemi iptal edilebilir. Ancak akıl sağlığı yerinde ise hiç kimse satışı nedeni ile olaya müdahale edemez. Evlatların böyle bir hakkı yoktur. [[HAFTAYA]] Şimdi bu yanıt üzerine size zamanaşımı da yoktur desem biraz saçma olur değil mi? Hakkı olmadığına göre zamanaşımı da söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Geçici işçi olabilirsiniz

Ben kimya mühendisiyim. Bir şirkette çalışıyorum, bir başka şirkette de çalışabilir miyim. İ.M.

Bir kimse herhangi bir işyerinde bağlı olarak sigortalı çalışıyor ise bir başka işyerinde çalışamaz. Dolayısı ile anlaşılacağı gibi sizin de bir işyerine bağlı olarak çalışıyor olmanız durumunda bir başka işyerinde de işe başlamanız ilk işyerindeki iş akdinizin feshini gerektirebilir. Bu hususu düşünün. Ancak kanuna son yıllarda giren bir geçici işçilik imkanı var. Bu da işçinin kabulü ile işçiye, altı ayı geçmemek üzere bir başka işyerinde geçici işçi olarak çalışması için izin verilir. Gerektiğinde en fazla iki defa yenilenebilir. Elbette bu maddenin aslı işverenin işçiyi göndermesi şeklinde düzenlenmiş ise de sizin işinize yarayabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder