Tamer Heper Kötü niyet korunmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kötü niyet korunmaz

Binamızda yönetici seçimi geçen sene yapılmıştı. Bu sene yönetici olağan toplantıya çağırmadı. Yapılması gereken olağan toplantı tarihinin üzerinden üç ay geçtiği halde yönetici seçimi için kat maliklerini toplamadığı halde bu süre içinde iki defa, binanın bir müteahhide verilmesini temin için toplantı düzenledi. İkisinde de istediği çoğunluğu sağlayamadı ama neticede bir gün sağlayacağı düşüncesi ile yönetici seçimini yaptırmıyor.

Böyle bir durumda kat maliklerinin üçte birinin talebi ile kat maliklerinin toplanacağını biliyorum ama anlattığım durumda yöneticinin davranışının doğru mu yanlış mı olduğunu değerlendiremiyorum. Yöneticinin durumu nedir?

Haberin Devamı

M.Ş. Kat Mülkiyetine tabi binalarda yönetici bir yıllığına seçilir. Bir yılın sonunda olağan kat malikleri kurulu toplanır yeni yönetici seçimi yapılır, eski yönetici yeniden seçilebilir. Ancak bazı hallerde olağan kat malikleri toplantısı zamanını aşar. Bu durumda yöneticinin görevleri hemen son bulmaz, makul bir süre daha devam eder. O makul süre sonunda da toplantı yapılır, kat malikleri yeni yönetici seçer. Ancak sizin anlattığınız olay bir başka türlü. Makul nedenlerle toplantının bir miktar uzamasından söz etmiyorsunuz, yöneticinin toplantı düzenlediği halde gündeme kasten yönetici seçimini koymadığını, kendi gayesini gerçekleştirmek amacı ile olayı yönlendirdiğini anlatıyorsunuz ki elbette bu kabul edilebilir bir husus değildir.

[[HAFTAYA]]

Bu durum yöneticinin kötü niyetli olduğunu gösterir. Böyle bir toplantıda kat malikleri olağan toplantılarda gündeme bir madde ilave edilmesini isteyebilir ve bu madde yeni yönetici seçimi şeklinde olabilir. Ancak olağanüstü toplantılar için açık bir hüküm yoktur. Yasanın 29. maddesinde “Olağanüstü toplantılarda toplantı sebebi bildirilmek kaydı ile” ibaresi yer aldığından toplantı sebebi dışına çıkılamayacağı izlenimi vardır. Binanızdaki durum itibariyle, yöneticinin yönetici seçimi gündem maddesi ile toplantıya çağırmaması, bu gündem maddesi dışında toplantılar yapması karşısında şahsi düşüncem, yöneticilik sıfatının kalmadığı yönündedir. Kötü niyetle davrandığı anlaşılmaktadır

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder