Tamer Heper Ödemenizi belgeleyin
HABERİ PAYLAŞ

Ödemenizi belgeleyin

Haberin Devamı

Annem tarlasını bana satmak istiyor. Ancak biz üç kardeşiz. Diğer kardeşler bu satıştan hak iddia edebilirler mi? Bunu sağlama almak için ne gibi bir işlem yapmalıyım? H.Ç

Çok sorulan bir konu, ben de zaman zaman olayın muhtelif cepheleri ile yanıt veriyorum. Öncelikle, böyle bir satış halinde (bağış dahi olsa) anneniz hayatta iken diğer kardeşlerin müdahale imkanı yok. Müdahale ancak anneniz öldükten sonra söz konusu. O da, şayet devir bağış yolu ile yapıldı ise. Ancak satış sureti ile yapıldığı takdirde müdahale sonuç vermez.

[[HAFTAYA]]
Çünkü annenizin terekesinden (mirasa konu malvarlığından) tarla çıkmış, yerine para girmiştir. Ancak konuya vakıf kimseler gerçekte bağış yaptığı halde tapuda satış gibi göstermektedirler. Amaç ölümden sonraki müdahaleyi önlemektir. Dolayısı ile annenizin ölümünden sonra kardeşleriniz müdahale eder de sizin gerçekte satış sureti ile almadığınızı, aslında annenize hiç para ödemediğinizi buna karşın tapuda devri satış gibi gösterdiğinizi ileri sürerler de bunu da ispatlarlarsa işte o zaman satış iptal olunur. Dolayısı ile siz gerçekten para verip satın alacağınıza göre alacağınız tedbir annenize ödediğiniz parayı belgelemektir.

20 yıl uzun zaman

1993 yılında girdiğim işimden 2013 yılında istifa edip ayrılmak istiyorum. Bu halde yasal haklarım ne olur? Y.D.


Şayet okuyucum sigortadan emeklilik açısından soruyor ise tüm sigortalı çalışma süresi ile prim gün sayısının bilinmesi lazım. Bunu da benden çok yandaki komşum yanıtlıyor. Ancak emeklilik hakkını kazanacağı kanaatinde ise önce SGK dan emeklilik hakkını kazandığını dair yazı alıp işverene bunu vermesi ve bu nedenle işten ayrıldığını bildirmesi lazım. Bu halde kıdem tazminatını hakkederek işten ayrılabilir. Ancak emeklilik hakkını kazanmadı ise ve buna rağmen işten ayrılmayı düşünüyorsa biraz hata eder zira yirmi yıllık çalışmasının sonucunda hakkettiği kıdem tazminatını alamama gibi bir duruma düşer ki oldukça yüklü bir menfaati terketmiş duruma düşer. Kıdem tazminatını hakkedecek başka unsurlar olabilir diyemiyorum zira bugünden 2013 tarihinde neler olacağını bilemeyeceğine göre bu ihtimal söz konusu bile değildir. Okuyucumun bu hususları düşünerek karar vermesini tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder