Tamer Heper Onlar düşünsün
HABERİ PAYLAŞ

Onlar düşünsün

Ben iki bankadan kredi kartı aldım, ikisine de borçlandım. İkisi de beni icraya verdi. Birine itiraz etmedim, o benim eşyamı aldı götürdü. İkinciye itiraz ettim, icra hakimine gittiler. İcra hakimi beni haklı buldu, bu defa tüketici mahkemesinde bana dava açtılar. Tüketici mahkemesi de görevsizlik kararı verdi. Bu karar 2006’da verildi. Ancak sonradan beni varlık yönetimi şirketi telefonla taciz etmeye başladı. Şimdi bu banka beni icraya verebilir mi? Ben 70 yaşlarında biriyim bunlarla uğraşamam. O.U.

Haberin Devamı

Onlarla uğraşamam diyen 70 yaşındaki okuyucuma bakın hele adamlara para kaptırmamışsın daha ne yapacaksın ki? Öncelikle görevsizlik kararı veren mahkemenin kararı kesinleştikten sonra on gün içinde dosyanın görevli mahkemeye gitmesi gerekirdi. Bu iş de 2006 yılından bu yana sürmez. Yani dava yürüyor olsaydı bu güne kadar ses çıkardı. Çıkmadığına göre davadan hayır yok. Gelelim varlık yönetimine. Bankalar alacaklarını varlık yönetimine temlik edebilir.

[[HAFTAYA]]

Yani temlik demek artık banka alacaklı olmaktan çıkmış, varlık yönetimi şirketi onun yerine geçmiş. Yani alacaklı varlık yönetimi şirketi. Davayı veya icra takibini o sürdürürdü ama o da olmamış. Ancak yasaların cevaz vermediği biçimde sizi taciz etmişler. Bu davranış hoş karşılanmaz hatta seviyesine göre suç da teşkil eder. Dolayısı ile böyle bir taciz kabul edilemez. Sizi taciz ettiklerinde sizin de savcılığa başvuracağınızı söyleyin. Şimdi gelelim sonuca. Sizin ev eşyasını almışlar ya, bana kalırsa o ev eşyası yedd-i eminlikte duruyor. Sizin eşyanızı kim alıp ne yapsın? Bir yıl geçmekle zaten üzerindeki haciz kalkar. Üstelik satmaya kalksan artık ikinci eli kimse almıyor. Yenisi 12 taksitle satılan eşyanın eskisini ne yapsınlar. İsterseniz icra dosyasından malınızın peşine düşün. Düşmeyecek misiniz? Varlık yönetiminin de eli kolu bağlı. Hiç varlığı olmayan bir borçluya ne yapsın? Neticeten siz düşünmeyin onlar üşünsün. Durumunuz bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder