Tamer Heper Oy yok
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Aşağıda imzaları bulunan kuruluşlardan mektup aldım, görüşlerine aynen katıldığım için mektuplarını yayınlıyorum. Benim okuyucularım da eminim aynı fikirdedir. “Hayvanların Haklarını YOK Sayan Siyasilere OY YOK! SÖZ İSTİYORUZ! 2004 yılında TBMM’de kabul edilen 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun, özellikle hayvanlara yapılan işkence ve vahşeti suç saymaması, kabahat olarak tanımlaması nedeni ile yasadan beklenen iyileşmeler gerçekleşemedi.

Parti ayırımı olmadan belediyelerin önemli bir kısmı hâlâ zehirleyip saatlerce kıvrandırıp öldürüyor, vuruyor, yarı canlı gömüyor. Bakım evleri denilen ilkel ölüm kamplarında açlıktan ölümlere mahkum ediyor. Kısırlaştırma yapmayı beceremeyen belediyeler, öldürmenin her türlüsünü bu hayvanlara reva görüyor. Yeni dönem TBMM Milletvekilliği için adaysınız. Öncelikli HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN TALEBİMİZ, ‘TBMM de bekleyen, 2004’te kabul edilen yasadaki hakları dahi kaybettiren yasa tasarısının geri çekilerek, STK’ların görüşleri dikkate alınarak yeni bir yasa tasarısı hazırlanmasına’ destek vermenizdir. Bu bağlamda, seçilip meclise gittiğinizde aşağıdaki hususların takipçisi olacağınıza SÖZ VERMENİZİ istiyoruz. KONU TCK KAPSAMINA ALINSIN: Hayvana vahşet ve işkence yasada ‘kabahat’ olarak tanımlanıyor ve sadece para cezası veriliyor. Konu TCK kapsamına alınmalıdır.

[[HAFTAYA]]

BELEDİYE BAKIM EVLERİNİN ÖLÜM KAMPI OLMAKTAN KURTARILMASI: Belediye bakım evlerinin kısırlaştırma-tedavi ve bakım evlerine dönüşmesinin sağlanması için yasal düzenleme talep ediyoruz. Görevini yapmayan, öldüren, zehirleyen belediyeler için yasal yaptırımlar getirilmelidir.

HAYVANLAR ÜZERİNDE DENEY YAPILMAMASI İÇİN ÇALIŞILMASI: Hamster, tavşan, domuz gibi hayvanları ‘işkenceli deneylerden’ kurtarmaya çalışırken, sahipsiz kedi ve köpeklerimiz üzerinde de deney yapılmasının yasaya konmasına ilişkin çaba ve gayretlere üzülerek şahit oluyoruz. Sahipsiz hayvanlar asla deney kapsamında olmamalı, diğer hayvanlar üzerindeki deneyler de laboratuvar koşullarında dokular üzerinde yapılacak şekilde uygulamalar getirilmelidir.

KISIRLAŞTIRMA TEŞVİK EDİLMELİ:
Sokaktaki hayvanların sayısının kontrol altına alınması, toplanarak ölüm kamplarına konması ile mümkün olmaz. Sayının kontrol altında alınması, kısırlaştırmanın seferberlik şeklinde yapılması, ithalatın ve kaçak girişlerin, petshoplar ve üretim çiftliklerinde kaçak ve yasal üretimin durdurulması ile mümkün olur. Yeni yasada toplama asla yer almamalıdır.

DEVASA BAKIM EVLERİNİN ÖLÜM KAMPI OLACAĞI BİLİNMELİDİR. Bunun yerine küçük ölçekli kısırlaştırma merkezleri yapılmalıdır. Sakat ve mağdur hayvanlar için kalıcı bakım merkezleri yapılmalıdır. Toplama ile boşaltılan yerlere en kısa zamanda daha çok sayıda hayvanın üreyerek veya başka yerden gelerek boşluğu dolduracağı bilinmelidir.

DÖVÜŞLERE KARŞI ADLİ İDARİ TEDBİRLER ALINMALIDIR. Dövüşlere çoğu kez emniyet makamlarınca da göz yumulmaktadır. Dövüşe karşı ciddi adli idari tedbir alınmalıdır.

İNTERNET ORTAMINDA ÜRETİM DÖVÜŞ SATIŞ SİTELERİ İÇİN CİDDİ TEDBİRLER ALINMALIDIR. İnternet ortamında dövüş, tehlikeli sayılan ırkların üretimi ve kaçak üretim binlerce sayfada serbestçe yapılmaktadır. Bunun önlenmesi ve kontrol altına alınması için ayrı birim kurulmalı, yasal yaptırımlar getirilmelidir. (Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Ege Hayvan Hakları Federasyonu Kurucu Kurulu Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucular Kurulu)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder