Tamer Heper Reddetmek mümkün değil
HABERİ PAYLAŞ

Reddetmek mümkün değil

Birinci evliliğimden okumakta olan ama kayıtdışı geliri olan bir oğlum var. Kendisine nafaka öderken artırım talebinde bulundu ve mahkeme de nafakayı artırdı. Bunu ödeyemedim. Maaşıma ve evime haciz koydu. Bana bunu yapan çocuğumu evlatlıktan reddetmek istiyorum bunu nasıl yapacağım? R.C.

Doğrusu bunu nasıl yapacağınızı sormaktan çok yapıp yapamayacağınızı sorsanız daha isabetli olur zira bizim hukukumuzda evlatlıktan ret diye bir kavram yok. Yani evlatlıktan reddedemeyeceksiniz. [[HAFTAYA]] Ancak nafaka konusunda ise kayıtiçi bir iş bulana kadar mahkemenin öngördüğü nafakayı ödeyeceksiniz. Belki bir süre sonra nafakanın indirilmesi talebi ile dava açacaksınız ama evlatlıktan reddedemeyeceksiniz. Bizde evlatlıktan reddetme varlıklı babaların evlatlarını mirastan mahrum bırakmak için yaptıkları girişimler için kullanılır ama yanlış bir ifadedir. Mirastan mahrum bırakmanın yolları olabilir ama evlatlıktan reddetme yoktur.

Haberin Devamı

Sigorta mecburi

Bir işyerinde yaklaşık bir buçuk senedir sigortasız çalışıyoruz. Patrona söylediğimizde “İşyerini kapatır giderim ne yaparsınız?” diyerek sigorta yapmıyor. Buna karşı ne yapabiliriz? H.D.

Çalışanları sigortalamak mecburidir. Dolayısı ile sigorta yapmak veya yapmamak gibi bir tercih yoktur. Üstelik emeklilik günü geldiğinde sizin emekli olabilmeniz için sigortalılığın başlangıcı ile prim gün sayınız önemli rol oynayacaktır. Yani sigortalı olmadan geçen zaman aleyhinize çalışıyor. Evet bugün emekli maaşı devede kulak, emeklinin üç günlük geçim parası ama zaman ne gösterecek bilinmez belki siz emekli olana kadar emeklilere yaşamaya yetecek aylık verilebilir. Bütün bunları düşünerek durumu Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirin. ‘Dükkanı kapatırım’ tehdidine aldırmayın, para getiren işyeri kolay kolay kapatılmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder