Özlem Denizmen Renklı duygular
HABERİ PAYLAŞ

Renklı duygular

30 yaşında, Antalyalı, sektörde dünya üçüncüsü, cesur, duygusal ve İNSANA önem veriyor. Adı: AGT. Bu bir insan değil, bir şirket. Şirketin hem parasal, hem duygusal sermayesi. Mehmet Söylemez şirketin sahiplerinden. Ben sordum, kendisi samimiyetle cevap verdi

Hanımın derdi, patronu gerdi

Şirketler büyümek istiyor. Daha çok ciro istiyor. Neden? AGT’nin sahiplerinden Mehmet Söylemez’e göre patron ve çalışanlar daha iyi yaşasınlar diye. Sadece maaşla sağlanan bir şey değil bu. Evinde sorunu olan birinin işinde başarılı olabilmesi mümkün değil. Evdeki sıkıntıları yansıtmak adına Hanımın derdi patronu gerdi sözü akla geliyor. Söylemez, “Çalışanlarımızın mutluluğunu önemsiyoruz. Bizim estetik kaygımız var. Günün 8 saatini geçirdiğimiz yeri evimiz olarak görüyoruz. Renkli, temiz ve herkesi mutu eden bir ortamda çalışıyoruz. 10 senede duygusal sermaye yatırımının çok katkısını gördük” diyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

DUYGUSAL SERMAYE

Bir şirketin çalışanlarının olumlu duygularının toplamı. Şirkette o gün herkes mutlu ise duygusal sermaye tavan yapmış demek oluyor .

AGT KİMDİR?

1984’te kurulan AGT, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 400.000 metrekarelik tesislerde üretim yapmaktadır. Ürünlerinin yüzde 60'ını ihraç etmektedir. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşlarından biridir. Mobilya parçaları sektöründe dünyanın 3 büyük şirketi arasında olan AGT yeni ağır sanayi yatırımlarıyla da büyüyor

Cari açığa çözüm: Finansal okuryazarlık

Dün, kurucu başkanı olduğum Finansal Okuryazarlık Derneği’nin genel kurulu vardı. Akbank, ING, TEB, Visa, Doğuş Holding konuyla ilgili müthiş projelerini paylaştılar. Gurur verici bir tabloydu. Finansal okuryazarlık artan ülkelerde tasarruf oranları artıp, cari açık düşmektedir.

Sigaradan 5 milyon kaptılar

“Personelimize ücretsiz psikolog desteği veriyoruz. Anne-babaya okulumuzda çocuk sahibi olmadan eğitim aldırıyoruz. Bir de sigarayı bıraktırdık. Toplamda 10 yılda 5 milyon TL tasarruf ettiler.”

Kimi işe almalı...

“Davası olanın gözü parlar. Hayatta hedefi olmayan birisi 30 yaşında da olsa yaşlıdır. Tecrübeden ziyade gözü parlayan, yetenekli insanları işe almalı.”

Haberin Devamı

Günde 2 saat hayal...

“Hayal kurun” diyor Mehmet Bey. “Hayal kurmak ciddi bir iştir. Hayal aleminde yaşamak değil. Hayal kuran insan fark yaratabilir. Hayali olmayan insanlar sıradanlaşırlar.”

300 LİRA

Günde bir paket sigara, ayda 250-300 TL harcama demek.

SENİN RENGİN

AGT’de sabah işe gelen elemanlar, duygusal modlarına göre rozet takıyorlar. Şirket içindeki çalışma arkadaşları ona göre davranıyor. Kırmızı: DUR! Yaklaşmayın, başım duman! Sarı: BEKLE! Fena değilim ama beni çok uğraştırmayın. Yeşil: GEÇ! Bugün cıvıl cıvılım, her şeye bana güzel. Ne isterseniz yaparım.

FESHANE’YE

‘3 Kumbara’ finansal okuryazarlık eğitim programı, bayramda tiyatroyla, eğlenceyle kutlamak için Feshane’de olacak. Çocuğunuzu alın, bayramı şenlikle kutlayın. Picasso, “Sanat günlük kargaşanın tozunu alır” demiş.

Bazaart,

genç yeteneklerin sanat piyasasıyla tanışmasına olanak sağlayan bir sergi. Nişantaşı Chalabi Art Gallery’de 19 Nisan’a kadar gezilebilir.

Haberin Devamı

50 kuruş bile harcasan yaz

SORU: 23 yaşındayım, üniversiteden yeni mezun oldum, 6 aydır çalışıyorum ama hiç para biriktiremiyorum. Elime yaklaşık 1000 lira geçiyor. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) girdim. BES dışında nasıl verimli para biriktirebilirim? --Ceyda

CEVAP: İlk defa kazanıyorsun, şaşkın olman normal. BES açtırmışsın, maşallah. Yeni dönem trendlerine uyuyorsun. Başka birikime gerek yok. BES dışına çıkma. Neden? Her ay senin yatırdığın primin yüzde 25’i kadar parayı devlet de senin için bedavadan yatırıyor. Önce bu parayı kap, sonra ayrıca biriktirirsin.

- HEDEFİN gelsin aklına. Bunun için hedefinin resmini cüzdanına yapıştır.

-Harcamalarını dizginlemek için de ‘harcama defterin’ olsun. Her gün, ne harcadıysan tek tek yaz. 50 kuruşu bile. Aylık kıyafet 100 TL, kuaför 50 TL, eğlence 150 TL gibi harcama limitlerin olsun.

Gençsin, işe yeni başlamışsın. Kendine yeni şeyler almak isteyeceksin. İhtiyaçlarını listele ve ona göre alışverişini yap.

- Kredi kartın varsa son ödeme gününü unutma ve her zaman borcunun tamamını öde. Bir kez asgari ödemeye başladın mı, arkası iplik söküğü gibi gelir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder