Tamer Heper Tazminat alarak ayrılmak için
HABERİ PAYLAŞ

Tazminat alarak ayrılmak için

Haberin Devamı

Çalıştığım işyerinde aldığım ücret tatminkar değil. Ayrılmak istiyorum ama kıdem tazminatı hakkımı da kaybetmek istemiyorum. Tazminatı hakederek ayrılmam için ne şart aranır? B.M.

Doğrusu işyerinden kendi isteğiniz ile ayrılmanız halinde kıdem tazminatını haketmezsiniz. Bu tamam. Peki kıdem tazminatını hakederek ayrılma nasıl olur? Özet olarak şöyle:

[[HAFTAYA]]
Sağlık sebepleri: - İşin niteliği itibariyle işçinin sağlığı veya hayatı için tehlike olursa. - İşveren veya yakın ilişkisi olması gereken bir işçi bulaşıcı hastalığa yakalanmış ise.

Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller:
- İşe başlama sırasında iş hakkında yanıltıcı bilgiler verilmişse. - İşveren işçinin yakınları hakkında şeref ve namusa dokunacak sözler söyler, işçiyi taciz ederse.
- İşçiyi veya aile üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır veya işçiye ve ailesine karşı hapis cezasını gerektirir bir suç işlerse. - İşçinin işyerinde cinsel tacize uğraması halinde işverene bildirilmesine rağmen gerekli önlemleri almazsa.
- İşçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşmeye göre hesaplanmaz veya ödenmezse. - Ücretin parça başı ödenmesi durumunda işçiye az iş verilmesi hallerinde.
Zorlayıcı sebepler: - İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa. Bu hükümler basın iş kanunu ve deniz iş kanununda farklıdır, onlarla irtibat kurulmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder