Ekonomi Yeni ev kampanyasındaki bölgeler ne anlama geliyor?

Yeni ev kampanyasındaki bölgeler ne anlama geliyor?

Paylaş
Yeni ev kampanyasındaki bölgeler ne anlama geliyor?

Bakan Kurum ve Bakan Nebati tarafından düzenlenen ortak basın toplantısı ile detayları açıklanan 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası' ile ilgili soru işaretleri birer birer giderilmeye başlandı. Kampanya dahilinde yapılacak konutlar bölge bölge ayrılırken pek çok kişi bu bölgelerin ne anlama geldiğini merak etmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek merakla beklenen 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın ayrıntılarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Nebati, yaptığı açıklamada, "Bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları, 1. bölgede en çok 5 milyon TL, 2. bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon TL’dir" ifadelerini kullandı.

Program kapsamında sağlanacak finansmanların sıfır konutlara yönelik olduğunu belirten Nebati, hane halkının toplam gelirinin dikkate alınacağını belirtti.

Öte yandan kampanyadan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.

1. bölge ve 2. bölgelerdeki illerde konut almak isteyen vatandaşların, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacaktır. 3. bölgedeki illerde ise ikamet şartı aranmayacaktır.

Haberin Devamı

Pek çok kişi bu açıklamaların ardından en çok 5 milyon TL'ye ev satılacak 1. bölge ve diğer bölgelerin ne anlama geldiğini, hangi illeri kapsadığını merak etmeye başladı.

Bakan Nebati tarafından açıklanan 1. bölge İstanbul'dan oluşurken, 2. bölgedeki iller ise şöyle; Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla). Geri kalan tüm iller ise 3. bölge kapsamında değerlendirilecek.