Ekonomi Yüzer yaşam kentleriyle sosyal yardıma koşuyor

Yüzer yaşam kentleriyle sosyal yardıma koşuyor

Paylaş
Yüzer yaşam kentleriyle sosyal yardıma koşuyor

Powership olarak adlandırılan dünyanın tek ve en büyük yüzen enerji santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding, faaliyet gösterdiği ülkelerde yürüttüğü toplumsal fayda projelerini tek çatı altında toplamak ve yaygınlaştırmak adına Tek Dünya Karadeniz Vakfı’nı kurdu.

Hareket noktasını “toplumların iyileştirilmesi ve kalkınması” olarak tanımlayan şirket, bu felsefeden yola çıkarak, Tek Dünya Karadeniz Vakfı’nın lansmanını, dünyanın karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekmek ve bu tehlikelere karşı birlikte harekete geçmek için küresel bir çağrı niteliğinde olan 22 Nisan Dünya Günü’nde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

2.5 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE

Kimsenin geride bırakılmadığı daha iyi bir geleceğe katkı vermenin önemine inanan Tek Dünya Karadeniz Vakfı’nın, coğrafi sınırları aşarak, eğitim ve sağlık gibi temel insan haklarını sağlamaya odaklandığını belirten Tek Dünya Karadeniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Harezi Yılmaz, “Kadınların ve kız çocuklarının eğitimine ve güçlendirilmesine odaklanarak, eşitlik ve sürdürülebilirliğin sadece idealler değil, herkes için gerçekler olduğu bir geleceğe yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Eğitim için bugüne kadar 2.5 milyon dolardan fazla bütçe ayırdıklarını anlatan Yılmaz, vakfın sürdürülebilir ve eşitlikçi bir dünya yaratma taahhüdünü eğitim, sağlık ve sosyal refah projeleriyle her geçen yıl daha ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

12 BİN DEPREMZEDEYE DESTEK

Tek Dünya Karadeniz Vakfı’nın, Lifeshipler’i, dünyanın herhangi bir yerindeki doğal afetlerden sonra afetzedelerin kullanması için planlandı. Acil durumlarda 2 bin 500 kişiye kadar insanın barınmasını sağlayan yüzer yaşam kentlerinde hasta reviri, spor ve sosyal alanları, yemekhane var. Depremin ardından Hatay İskenderun’a gönderilen Lifeship Süheyla Sultan’da, bugüne kadar 12 binden fazla depremzede misafir edildi. Bölgeye gönderilen ikinci Lifeship olan Rauf Bey ise depremzede öğrenciler için yatılı okul olarak başladığı görevini lise olarak sürdürüyor

KURULU GÜÇ HEDEFİ 10 BİN MEGAVAT

Entegre bir enerji şirketi olarak 14 ülkede faaliyet gösteren ve 6 bin megavat kurulu güce sahip 40 Powership’ten oluşan filosuyla hizmet veren Karadeniz Holding’le ilgili bilgi veren Zeynep Harezi Yılmaz, 10 bini aşkın kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Yüzen enerji santrallerimiz 200- 800 milyon dolar arası maliyetlerle hazırlanıyor. Ciromuzun yüzde 95’i yüzer santrallerimizden geliyor. 600’er megavatlık gemilerimizin inşası sürüyor. Gemi sayımızı 50-60’a çıkaracağız. Böylece kurulu gücümüz de 10 bin megavat olacak.”