Ekonomi Electro World 10 mağaza açacak 700 kişi alacak

Electro World 10 mağaza açacak 700 kişi alacak

Paylaş
Electro World 10 mağaza açacak 700 kişi alacak

Elektronik perakende zinciri Electro World, Türkiye'de hem frahchise vererek hem de kendileri mağaza açarak büyüyecek

İLK MAĞAZA SAKARYA'YA

Haberin Devamı

Türkiye’de üç yılda 11 mağazaya ve 1100 çalışana ulaşan elektronik perakendecisi Electro World, franchise (isim hakkı devri) vererek ve kendisi mağaza açarak büyüyecek.

Kuruluş, bu iş modeliyle 2010’da 10 mağaza açacak ve 700 kişiye istihdam sağlayacak. Dixons International Group (DSGi), Esas Holding ve ODESA ortaklığıyla faaliyet gösteren Electro World, ilk franchise mağazasını Sakarya’da açacak. Electro World franchise’ı olmak için 50 bin euro marka bedeli ile mağazaya yatırım yapmak gerekiyor.

5 YILDA LİDER OLACAK

Electro World’ün hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Esas Holding Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, beş yılda pazarda lider olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kamışlı, “DSGi grubunun global deneyimini yerel girişimcilerin gücü ile birleştireceğiz. Bu dünya devi diyor ki ‘Ben deneyimimi Anadolu girişimcisi ile paylaşmaya hazırım.’ Kurduğumuz iş modeli ile girişimcilerin kendi işlerine yatırım yapmalarını destekleyerek müteşebbislere yeni ufuklar açıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANADOLU'YA ODAKLANACAK

Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek ise yeni model sayesinde Anadolu’daki bir franchise mağazasının Avrupa’daki herhangi bir Electro World mağazası ile aynı imkanlara sahip olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Electro World Türkiye’de bundan sonra tek marka altında iki kanaldan büyüyecek. Bu sayede özellikle Anadolu’da önemli bir büyüme sağlayacağız. Bu kararı, DSGi’nin başarılı örneklerinden yola çıkararak verdik. Bu modelle 60 bin metrekare satış alanına ulaşacağız.”