Ekonomi Emeklilik getirilerini arsa ve konutla kıyaslamayın

Emeklilik getirilerini arsa ve konutla kıyaslamayın

Paylaş
Emeklilik getirilerini arsa ve konutla kıyaslamayın

Türkiye’de gerek gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), gerekse geçen yıl başında başlayan ‘Otomatik Katılım Sistemi’nde (OKS) katılımcıların yaşları ve risk seviyelerine uygun fonları seçmeleri sistemde gelirlerini artırmak için büyük önem taşıyor.

BES’de katılımcıların fonlarının getirisini o yılki en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı ile kıyaslama hatasına düştüğünü belirten NN Hayat ve Emeklilik’in Riskten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Özdağ, “Fonlar, uzun vadede katılımcıya yüksek getiri sağlıyor” dedi.

"HER YIL GETİRİ SAĞLIYOR"


Emeklilik fonlarının karşılaştırma ölçütlerine göre iyi yönetildiğini vurgulayan Özdağ, “Her fon, her yıl belli bir getiri sağlıyor. Fonların uzun dönemli getirisi de yüksek. Katılımcıların yüzde 90’ı fon dağılımını değiştirmiyor. Yüzde 10’luk kesim ise yılda 1 kez değiştiriyor. Katılımcılar fonları iyi takip ederek ve fon kompozisyonlarını değiştirerek getirilerini artırmaları mümkün.” Özdağ, gönüllü BES’in de 2018 sonundan itibaren yeniden ivme kazanacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı