Ekonomi Emine Çetinkaya: Geçmişte sigortalıya devlet desteği iyiydi

Emine Çetinkaya: Geçmişte sigortalıya devlet desteği iyiydi

Paylaş
Emine Çetinkaya: Geçmişte sigortalıya devlet desteği iyiydi

Manisa’da 3 ortaklı bir kadın kuaförü işleten Emine Çetinkaya; “Biz lüks sınıfa girdiğimiz için KDV’miz % 18. Geçmişte çalışanlarımızın sigortasının yarısına devlet desteği vardı, bu çok iyiydi. Şimdi onlar kalktı, bu konuda yakında çıkacak olan torba yasasında ne var onu merak ediyoruz” dedi

SEZON AÇILDI

Manisa’da kuaför dükkanı işletiyor Emine Çetinkaya… 28 yıl önce başlayan çıraklık, kalfalık derken 20 yıldır kendi işyerini çalıştırıyor. Emine Hanım; “Biz burada; biri şu anda yanımdaki Tolga Çaylak olmak üzere 3 ortağız, dörtte çalışanımız var. Son dört aydır işler durgun, insanlarda sanki bir ürkeklik var. Ancak bizim sezonumuz açılmaya başladı. Sünnet, nişan ve düğünler de iyi olacağız” diyor.

TORBA YASASI

Emine Çetinkaya; “Dövizle aldığımız ürünlerdeki artış bizi etkiliyor ayrıca bizim işler lükse girdiği için yüzde 18 KDV ödüyoruz ve bunu müşteriye yansıtmıyoruz. Bizim KDV’de diğerleri gibi % 8’e inse iyi olur. Geçmişte çalışanlarımızın sigortasının yarısına devlet desteği vardı. Bu çok iyiydi, ama şimdi onlar kalktı. Yakında bu konuda çıkacak olan torba yasasında ne var, onu bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı