Gündem Emniyetten 'mühimmat' açıklaması

Emniyetten 'mühimmat' açıklaması

Paylaş
Emniyetten 'mühimmat' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğünce bir tırda yapılan aramada roket başlığı bulunduğu iddiasına ilişkin "bu malzemelerin roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediğinin anlaşıldığını" açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bir ihbar üzerine Metal Sanayi'nde bir tırda yapılan arama sonucu 935 metal parça ve 10 metal boruya gerekli tahkikat yapılmak üzere el konulduğu belirtildi.


Açıklamada, "Yapılan inceleme sonucunda, bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği anlaşılmıştır. Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiği belirlenmiştir" ifadesine yer verildi.

Bu parçalar haricinde patlayıcı özelliğe sahip herhangi bir mühimmatın bulunmadığının anlaşıldığı aktarılan açıklamada, soruşturma kapsamında malzemelerin bir kısmının yapıldığı işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin gözaltına alındığı ve adli soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.