Dünya Ermeni dağcılara Ağrı soruşturması

Ermeni dağcılara Ağrı soruşturması

Paylaş
Ermeni dağcılara Ağrı soruşturması

Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların Ağrı Dağı'nda Ermenistan ile Dağlık Karabağ'da bayrakları açtıkları ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili olarak savcılık soruşturma başlattı

Ermeni asıllı Amerikalı ve Kanadalı dağcıların geçen ay izin almadan Ağrı Dağı’na tırmandıkları ve zirvede Ermenistan ile Dağlık Karabağ bayrakları açtıkları ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili olarak savcılık soruşturma başlattı. Yabancı dağcıların bakanlıklardan izin, Dağcılık Federasyonu’ndan rehber almadan çıkmalarının denetimsizlikten kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ermeni sitesi ‘Asbarez’e göre 9’u Amerikalı, 2’si Kanadalı 11 dağcının izin talebi Kültür Bakanlığı tarafından reddedildi. Ama ‘Ararat 11’ adlı bu grup Gürcistan üzerinden Türkiye’ye girdi ve Doğubayazıt’ta bulunan turizm firmaları ile temas kurarak yerel rehberler eşliğinde 15 Temmuz’da dağa tırmandı. Dağcıların fotoğraflarının yayınlandığı ‘Asrabe.com’ internet sitesinde “Bölgede Kürt nüfusu çoğunlukta. Kürtler, Türk hükümetini ya da izinleri çok ciddiye almıyor” yorumu yapıldı.