Gündem Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti

Paylaş
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti

AK Parti'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden kendi isteği ile istifa etti. AK Partili Mahir Ünal konuya ilişkin açıklama yaptı. Ünal, istifanın tamamen sağlık nedeniyle olduğunu, diğer istifalarla bir benzerlik olmadığını söyledi.

AK Parti'de büyükşehir belediyeleri ile başlayan istifa süreci ilçe belediyeleriyle devam ediyor. Genel merkezin istifasını istediği isimler listesinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ilk sırada yer alıyordu.

NECMİ KADIOĞLU KENDİ İSTEĞİ İLE İSTİFA ETTİ


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden kendi isteği ile istifa etti. AK Partili Mahir Ünal konuya ilişkin açıklama yaptı. Ünal, istifanın tamamen sağlık nedeniyle olduğunu, diğer istifalarla bir benzerlik olmadığını söyledi.


AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'den geldi. Mehdi Eker, "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi" dedi.

ESENYURT BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA


Esenyurt Belediye Başkanlığı Basın Yayın Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kadıoğlu'nun son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeni ile tedavi gördüğü belirtildi.

İşte o açıklama:


İSTİFA SIRASI İLÇE BELEDİYELERİNDE


AK Parti'de belediye başkanlarının istifa süreçleri Kadir Topbaş ile başlamıştı. İstanbul'un ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifalarını vermişlerdi. Kamuoyunda büyük yankı yaratan istifaların ilçe belediye başkanlarıyla devam edeceği söyleniyordu. Şimdi AK partide o süreç başlamış görünüyor.