Ekonomi Eski araca ve eğitimsiz rehbere Danıştay freni

Eski araca ve eğitimsiz rehbere Danıştay freni

Paylaş
Eski araca ve eğitimsiz rehbere Danıştay freni

Danıştay 8'inci Dairesi, okul servis araçlarının yaş sınırlamasını 12'den 20'ye yükselten ve servis aracında bulunması zorunlu rehber personelin yaş ve tahsil seviyesini düşüren yönetmeliği durdurdu

SENDİKA DAVA AÇTI

Haberin Devamı

Danıştay 8’inci Dairesi, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ndeki okul servis araçlarının yaş sınırlamasını 12’den 20’ye yükselten ve servis aracında bulunması zorunlu rehber personelin yaşı ve tahsil seviyesini düşüren hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Kolu Kamu Çalışanları Sendikası, yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali istemiyle Danıştay’da dava açmıştı.

YÜRÜTME DURDURULDU

Yönetmelikle okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmaması şartı kaldırılarak, ‘Servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları 20’den büyük olmamalıdır’ hükmü getirilmişti. Ayrıca ‘Rehber personelin 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması’ şartı ‘Rehber personel 20 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olmalı’ olarak değiştirilmişti. Danıştay bu hükümlerin yürütmesini durdurdu.

Haberin Devamı