Ekonomi Esnaf yaklaşım istiyor

Esnaf yaklaşım istiyor

Paylaş
Esnaf yaklaşım istiyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, “Çözüm için 'Türkiye yaklaşımı' ile genel bir borç yapılandırmasına gidilmeli” dedi

100 milyar liraya ulaştı

Haberin Devamı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, esnafın vergi ve prim olmak üzere toplam borç miktarının 100 milyar liraya yakın olduğunu söyledi.

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) en önemli sorunlarının başında ödeyemedikleri vergi ve prim borçlarının geldiğini belirten Nurettin Özgenç, “Her 3 esnaftan 2’sinin prim ve vergi borcu bulunuyor. Türkiye yaklaşımı ile genel bir borç yapılandırmasına gidilerek soruna çözüm bulunabilir” dedi.

207 bin firma takipte

Nurettin Özgenç, 2006’da 40 bini sorunlu toplam 70 bin KOBİ için çıkarılan ‘Anadolu Yaklaşımı’ olarak da adlandırılan 5569 sayılı kanunun amacına ulaşmadığını hatırlatarak, “Sorun giderek büyüdü. Krizin etkisiyle günümüzde 207 bin firma bankalar ve finans kurumları tarafından borç takibinde. Devlet futbol kulüplerinin vergi ve diğer borçlarını yüzde 3 gibi cüzi faizle 10 yıllık vadeye yayarak kolaylıklar sağladı. Benzer kolaylıklar istihdam yaratan, vergi ödeyen esnafa da yapılmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan umut verdi

Büyüyen borçlara karşı Türkiye yaklaşımı ile genel bir borç yapılandırmasına gidilerek soruna köklü çözüm bulunabileceğini ifade eden Nurettin Özgenç şöyle konuştu: “Esnaf ve sanatkarın biriken vergi ve prim borçlarıyla ilgili uzun süredir talep ettiğimiz yeniden yapılandırma konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Oturulur, yapılandırması yapılır, esnafın sıkıntısını yeni bir ödeme planıyla çözmüş oluruz’ ifadesinde bulunması esnaf ve KOBİ’leri sevindirmiştir.”