Et maliyeti yüksek fiyatlar düşmüyor
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Bahçıvan, kırmızı etteki sorunun fiyat artışı değil, sektörün üretim maliyetlerini düşürmekte başarısız kalması olduğunu belirtti
KOYUN YÜZDE YÜZ ZAMLI
Eylül 2008- Eylül 2009 döneminde koyun etinde fiyat artışının yüzde 100’e ulaştığını ifade eden Bahçıvan, bu yıl sığır etindeki fiyat artışının yüzde 25 olduğunu kaydetti. 2007’den bu yana artan yem fiyatı nedeniyle küçük çiftlik sayısının azaldığını belirten Bahçıvan şöyle konuştu:
ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR
“Yeterli kazancı sağlayamayınca üretici besicilikten uzaklaşarak anaç hayvanlarını kesime gönderdi. Bu da arzın daralmasına ve fiyatların artmasına neden oldu. Mevcut üretim, maliyet ve fiyat yapısı, ne yazık ki halk sağlığını da tehdit eden kayıt dışının artmasını da beraberinde getiriyor. Mevcut fiyat yapısının et tüketimini olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Üretim maliyetini düşürücü önlemler alınmazsa yüksek fiyatlar tüketime olumsuz yansıyacak ve sektörün daralmasına yol açacaktır.”
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
- Görüntülerin ardından yakalandı! Öğretmene saldıran velinin ifadesi ortaya çıktı
- Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
- Zabıtalara yakalanan dilenci: Ekmek beni kör etsin, beni yormayın!