Faik Gürses Faciadan da öte
HABERİ PAYLAŞ

Faciadan da öte

Cem Papila sendromunun izleri geçmeden Beşiktaş yeni bir hakem faciası daha yaşadı. Bu kez isim değişik. Hüseyin Göçek hakemlik adına ne kadar yanlış varsa yaptı. Bu insanlar yarın öbürgün hakemliği bırakıp bir de bizim mesleğin içinde yorumculuk yapmıyor mu, işte o zaman da çıldırasım geliyor. Çıkıyorlar ekrana meslekdaşlarını yerden yere vuruyorlar. Kalemler birer öç alma makinasına dönüşmüş. Konuşurken bakmıyorlar arkalarına biz geçmişte ne çanaklar kırdık diye.

Dördüncü hakemi, ortası ve yardımcıları ile tam bir fiyasko yaşandı pazar akşamı Şükrü Saracoğlu’nda. İlk maçta ne yanlış yapıldıysa, Fenerbahçe’nin penaltısının verilmemesi, ofsayt golün atılması ne kadar hata ise, Kadıköy’de aynı trajedi yaşandı. Bir şeyler mi ödeşecekti acaba adına futbol dediğimiz “GUGUÇ” oyununun içinde. Marka değeri diye diye markasının içine edilen bir komiklik mi sergileniyordu Türkiye’de. Ona göre penaltı, buna göre değil, ona göre faul, ötekine göre değil. E, ne yapacağız şimdi?

Haberin Devamı

Gözlemci desen hakemden farkı yok. Kuralların yerle bir edildiği maçta Hüseyin Göçek’e belki de tam puana yakın bir not verilecek. Ve bu insanlar hangi yüzle toplum içinde gezecekler. Ben söyleyeyim bu kişiler hakemlik yapmayacaklar. Beşiktaş’ın çanına ot tıkayanların bir hesap vermesi gerekiyorsa vermelidirler. Bu dinlenme ile olmaz. Biletini öyle bir keseceksin ki, bak bakalım bir daha yanlış öttürme cesaretini gösterebiliyor mu? Meslek hayatımda böyle yazı yazdığım ender görülmüştür. Fenerbahçe’nin galibiyetine en küçük bir gölge düşürmek istemiyorum. Ama bu maça gölge düşürenleri bugün affedip, adam sendecilik yapıp, yasak savarsak diğer hakemlerin emeğine kan doğramış oluruz. Bu yıl bağıran kazandı. Efendilik yapıp devam edenlere yazık oldu.

Muhtemel bir Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacak olan Beşiktaş’ın bu kaybını Hüseyin Göçek ve arkadaşları cebinden mi verecek? Bu düdük öttürme, bu kural uygulama bu kadar mı ucuz? Eğer öyleyse şu bilinsin ki, bu ligin kobayı Beşiktaş değildir. Kınamalar, bildiriler, web sayfalarındaki isyanlar, internette, twitter’da, facebook’ta yazılanlar Beşiktaş’ın bu ağır hakem faciasının yarasını saramaz. Fenerbahçe’de atılacak oyuncuları saha içinde tutmak, Beşiktaş’a efelik yapıp kırmızı kart çıkarmak hakem namusu değildir. Eğer öyleyse hakemin ismini bir durağa verip tabelasına HÜSEYİNLİ yazarsınız olur biter!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder