Felç riskine karşı çikolata yiyin
Uzmanlar, çikolata yiyenlerin felç riskinin, yemeyenlere oranla daha az olduğunu ortaya çıkardı
14 Şubat 2010 , Pazar 04:00
İngiliz uzmanların çeşitli yaşlardaki 50 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma düzenli olarak çikolata yiyenlerde felç riskinin, diğerlerine oranla yüzde 22 daha az olduğunu ortaya koydu.
Kanadalı uzmanlar ise felç geçirdikten sonra haftada 50 gram çikolata tüketmeye başlayanlarda bu hastalıktan ölme riskinin, yemeyenlere oranla yüzde 46 azaldığını belirledi.
Uzmanlar, “Felç riskini azaltmak için haftada bir paket çikolata tüketmek yeterli. Çikolatanın antioksidan özelliği felce kalkan oluşturuyor” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!
- Uzmanından uyarı: 50 yaş üzeri erkeklerde görülüyor: Bu hastalık uykuda yaralanmaya neden oluyor…