Gündem Fiktif kur nedir? Ne anlama geliyor?

Fiktif kur nedir? Ne anlama geliyor?

Paylaş
Fiktif kur nedir? Ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de danışma meclisi toplantısında konuşma yaptı. Dövizdeki hareketlilikten bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sahada bizimle boy ölçüşemeyenler fiktif kur oyunlarını devreye soktular." cümlesini sarf etti. Bu beyan sonrası "Fiktif kur" nedir?" sorusu gündem oldu.

Döviz fiyatlarının bir anda yükselmesi ülke gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de danışma meclisi toplantısında konuşma yaparken bu konuya değinip ABD'ye eleştirilerde bulundu. Bunun Türkiye'ye yapılan bir oyun olduğundan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sahada bizimle boy ölçüşemeyenler fiktif kur oyunlarını devreye soktular." cümlesini kurdu. Bu cümle sonrası "Fiktif kur" nedir?" sorusu gündem oldu.

Haberin Devamı

FİKTİF NEDİR?

Fiktif; gerçek olmayan, kurgusal sanal anlamına gelmektedir. Fiktif varlık kaydı ise mevcut varlıkların değerinin çok üstünde gösterilmesi ya da gerçekte olmayan varlıkların bilançoya kaydedilmesi yöntemleri ile firma varlıklarını ve mali durumu olduğundan fazla göstermeyi amaçlayan bir bilanço hilesidir.