Ekonomi Ford'dan dev hamle

Ford'dan dev hamle

Paylaş
Ford'dan dev hamle

Dünyanın en büyük otomotiv kuruluşlarından Ford, 2500 kişilik dev organizasyonla kısa ve orta vadede satışa sunulacak global binek ve hafif ticari araçların yanı sıra yeni teknolojilerini tanıttı

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr



‘Go Further’ marka söylemi ile bir adım ileriye taşıyor. Yeni strateji doğrultusunda, 15 yeni global model önümüzdeki 5 yılda Avrupa pazarında satışa sunulmuş olacak. Ford markasının üretim ve algısında Türkiye stratejik bir üs olarak giderek öne çıkıyor. Ford’un yeni modellerinin tanıtımını yaptığı Amsterdam’daki ‘Go Further’ etkinliğinde, Ford Otosan tarafından mühendisliği yapılan ve üretilecek yeni modeller de sahnede yerini aldı. Yeni nesil Transit projesi için 630 milyon dolar ve Yeniköy fabrikasında devreye alınacak yeni hafif ticari araç projesi için 205 milyon euro sabit kıymet yatırımı ile birlikte 2014 yılına kadar toplam 1 Milyar dolarlık yatırımla Ford Otosan tarafından mühendisliği ve üretimi yapılacak yeni modeller tüm Avrupa basınına tanıtıldı.



Amsterdam’daki etkinlikte Türkiye’de üretilecek Transit modeli gökten zincirlerle yere inerken büyük alkış aldı.

Courier koz olacak

İçinde bulunduğumuz yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek B-Max ile ülkemizde üretimine başlanan Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri 2013 yılında piyasaya sunulacak. Yenilenen Fiesta, yeni Kuga ve yeni Mondeo da ilk defa görücüye çıktı. Etkinlikte tanıtılan bir diğer yenilik ise Türkiye’de üretilecek Transit ailesi oldu.

Yenilenen Transit, Transit Custom ve Tourneo Custom ile birlikte etkinlikte ayrıca yeni Transit Connect ve Ford’a yeni bir segmentin kapılarını açacak yepyeni küçük hafif ticari modeli de etkinlikte sergilendi. Ford Otosan’ın 2014’te üretimi başlayacak yeni hafif ticari aracının adı belli oldu: Transit. Ford Otosan’ın yeni tesisi olan Yeniköy fabrikasında üretime başlayacağı ve 400 binlik kapasiteye ulaşacağı yeni hafif ticari aracının ilk gösterimi de Go Further etkinliğinde yapıldı. Segmentinde rekabetin çıtasını yükseltecek olan ve merakla beklenen yeni hafif ticari aracın isminin de Transit olarak belirlendiği açıklandı.

10 yıldır ‘en çok satan’ marka


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Yeni Transit modelimiz ve 45 yıldır başarısıyla segmentine ismini veren Transit’in tamamen yenilenen modeli pazar liderliğimizi perçinleyerek ilerlememizi sağlayacak. Yükselen Ar-Ge gücümüz ve artan mühendislik kabiliyetimiz ile Ford Otosan olarak Ford Dünyası’nın ürün geliştirme ve üretiminde çok önemli ve özel konumda yer alıyoruz” dedi. Yenigün, Türkiye’nin son 10 yıldır aralıksız en çok satan markası olan Ford’un 2012 yılı satışlarının da markayı 11’inci liderliğe emin adımlarla ilerlettiğini söyledi.

İşte yeni Golf



Piyasaya ilk çıktığı günden bu yana bütün dünyanın en çok satan otomobili olan Volkswagen Golf, ‘7 nesil’ olarak tanımlanan yeni modeliyle yine çok iddialı geliyor. Avrupa’nın en büyük üreticisi durumundaki markanın yıllardır üzerinde çalıştığı yeni modelin ilk resmi fotoğrafları birkaç gün önce yayınlandı. İlk bakışta mevcut Golf modeliyle önemli benzerlikler gösteren yeni Golf, asıl yenilikleri teknolojisi ve iç mekanında gösteriyor.


Haberin Devamı


Volkswagen’in efsane modeli Golf tamamen yenilenmiş versiyonuyla bu yılın sonunda İstanbul Auto Show’da sergilendikten sonra satışa çıkacak.


Volkswagen Golf, İstanbul’da Kasım ayında düzenlenecek olan Auto Show Fuarı’nda ilk kez Türk otomobilseverlerin karşısına çıkacak. Kısa bir süre sonra da satışa sunulacak. Volkswagen tasarımcıları, grubun premium markası Porsche’nin yolundan giderek çok tutan ürünlerin dış görünüşlerine mümkün olduğunca dokunmama eğiliminde. Kendi segmentinin en çok satan otomobili Passat’ta da benzer bir durum yaşanmıştı. Tasarcımcılar yeni Passat’ı yaratırken önceki model ile aradaki kuvvetli bağı koparmamaya özen göstermişti. Yeni Golf bu gözle bakınca ailenin şimdiki modelleriyle önemli benzerlik gösterirken kendine özgü karizmasını yeni nesilde de koruyor. İkinci el değeri, sağlamlığı, marka imajı ve beraberinde getirdiği yeni teknolojiler düşünülünce yeni Golf’ün kendi sınıfında zirveye oynayacak model olma ihtimali hayli yüksek görünüyor.

ATOM KARINCA



Küçük otomobiller dünyasının öncü markası İtalyan Fiat’ın, Kuzey Amerika pazarı için geliştirdiği Fiat 500 Turbo modeli tanıtıldı. 1.4 litrelik ve MultiAir teknolojili 135 beygirlik turbo motora sahip Fiat 500 Turbo, sportif süspansiyonu, pist üzerinde etkinliği kanıtlanmış frenleri, dinamik dış tasarımı, sportif tarza sahip iç mekanı ve Beats by Dr. Dre ses sistemiyle de ön plana çıkıyor. Fiat 500’ün Türkiye’de klasik versiyonunun yanı sıra cabrio kasa tipi olan CC de satılıyor.

En ekonomik VESPA




Piaggio Grup çatısı altında geçtiğimiz yıl 65’inci yaşını kutlayan İtalyan motosiklet ikonu Vespa, şehir ulaşımındaki alışkanlıkları değiştiren tamamen yeniden geliştirilmiş yeni LX 150 ile Türkiye yollarındaki yerini aldı. Oldukça gelişmiş gövde konseptiyle tamamen çelikten yapılan ve en ekonomik Vespa unvanını alan LX 150, üstün yakıt tasarrufu, düşük emisyon seviyeleri ve ileri teknoloji ile donatılmış yeni motoruyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Vespa LX 150, Piaggio Stil Merkezi’ne ait yeni tasarımı ve zengin özel aksesuar yelpazesi ile 3650 euro’dan başlayan fiyatlar ve Ferco Motor güvencesiyle Vespa tutkunlarının beğenisine sunuluyor. LX 150’nin yakıt tüketimi önceki modele göre yüzde 30 oranında azaltılmış.

Haberin Devamı