Magnezyum
Magnezyum önemli bir mineraldir ve hayati bir kan basıncı düzenleyicisi olarak görev yapar. Aynı zamanda, diğer temel metabolik reaksiyonlarda olduğu gibi, enerji üretiminde ve kalsiyum emiliminde de çok önemlidir.
Magnezyum klorofilin bir parçası olduğu için yapraklı yeşil sebzelerde, rafine edilmemiş tahıllarda, soya ya da fasülye gibi baklagillerde ve cevizlerde bulunabilir.
40’larınızdan sonra, bu minerali daha dikkatli tüketmeniz gerekir. Her öğünde magnezyum içeren yiyecekler yemelisiniz. Diyetinizde magnezyum eksikse, takviye alın.
Omega 3
Omega-3 yağ asitleri vitamin ya da mineral değildir. Bunları 40 yaşınızdan sonra diyetinize eklemeniz önemlidir. Omega-3 aşağıdaki formlarda elde edilebilir:
Balık yağı ve kril yağından.
Sebzeler: Keten tohumu, chia tohumu, kenevir tohumu ve soya fasulyesi gibi bitkilerden.
40’ınızdan sonra bu besin maddelerini daha sık tüketerek, bu yaşlarda çok yaygın olan tansiyon sorunlarını ve kötü kolesterolü (LDL) kontrol etmeye yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, Omega yağ asitleri hafıza kaybı gibi sorunlar ve genel beyin fonksiyonlarında önemli bir rol oynar.
Unutmayınız ki, vitaminleri ve mineralleri sağlıklı gıdalar ve dengeli beslenme ile almak, takviye ve haplara başvurmaktan çok daha iyidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, yaklaşmakta olan değişikliklere hazırlanmanıza yardımcı olabilir.