Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, kapuska tarifi, Çerkez tavuğu tarifi ve krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Kapuska malzemeler1 kilogram lahana1 kaşık tereyağı1 kaşık sıvı yağ1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber3 su bardağı kaynar suKAPUSKA YAPILIŞITereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin.Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun.Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişrmeye başlayın.İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin.Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin.Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin. Çerkez tavuğu malzemeler500 gr tavuk göğsü1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içiYarım su bardağını bir parmak geçen galeta unu2 diş sarımsak1 su bardağı tavuk suyuTuzKimyon1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı pul biberÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞIBir tencereye tavuğu koyun ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.Tavuk eti yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan tavuğu tencereden alıp soğumaya bırakın ve suyunu dökmeyin.Bir bardak soğumuş tavuk suyunu başka bir kaba alın içerisine galeta ununu koyun ve ardından ceviz içini, 2 diş dövülmüş sarımsağı, tuz ve kimyonu ekleyin.Karışımı iyice karıştırın. Tavuğu mutfak robotundan geçirip hazırladığınız karışımın üzerine ekleyin.Servis tabağına aldığınız çerkez tavuğunun üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir cezvede kızdırın üzerine pul biberi döküp kapatın.Çerkez tavuğunun üzerinde döküp servise hazır edebilirsiniz. Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun.Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın.Derin bir kasede yumurtaları kırın.Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin.Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha da lezzetli olur.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.