Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda balkabağı çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Balkabağı çorbası malzemeler700 gr. balkabağı200 gr. kırmızı mercimekİsteğe göre 300 gr. ıspanakİsteğe göre 200 gr. mantar2 büyük boy soğan3 diş sarımsak20 gr. zeytinyağı2 çay kaşığı muskat1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zençefilYarım çay kaşığı zerdeçalTuzİsteğe göre kemik suyuBALKABAĞI ÇORBASI YAPILIŞISarımsak ve soğanları kavurunArdından tencereye doğradığınız balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerine isteğe göre su ve kemik suyu karışımını, isterseniz kaynattığınız içme suyunu ekleyin.Ardından daha önce suda beklettiğiniz mercimeği de ekleyin.Son aşamada tüm baharatlarını ekleyip çorbayı pişmeye bırakın.Kabaklar yumuşayınca pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blender ile ezin.Ağza tane gelmesini sevenler için isteğe göre katacağınız ıspanak ve mantarı başka bir tavada kavurun.Çorba tamamen piştikten sonra çorbanızın içine katın.Çorbanızı dinlenmeye bırakın.Dilerseniz kokusunu vererek lezzetli hale gelmesi için çorbanın altını kapattıktan sonra, halen sıcakken içinde biraz tereyağı eritebilirsiniz. İslim kebabı malzemeler3 adet patlıcan250 gram kıyma1 soğan1-2 dilim ekmek içi1 yumurtaTuzKarabiberKimyonNaneKekikDomatesKürdanSosu için;1-2 yemek kaşığı domates salçasıSuTuzİSLİM KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin.Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin.İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Islak kek malzemeler150 gram margarin3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya1 portakal kabuğu rendesiIslak kek üstü için:Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı portakal suyuISLAK KEK YAPILIŞIFırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın.Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.Margarini eritin ve ılımaya bırakın.Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın.Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın.Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın.Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin.Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın.3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın.Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin.Soğuduğunda servis edin.