Kalp ve damar sağlığını bozmak ve korumamak ileriye dönük ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle sağlıklı ve doğru beslenmek kalp ve damar sağlığı için çok önemlidir. Sağlıklı beslenme listelerinin başında gelen yeşil çay aynı zamanda kolesterolü de dengeler.Birçok araştırma sonucu düzenli yeşil çay tüketiminin birçok kanser türünden koruduğunu göstermiştir. Geçmişten günümüze kadar şifasına en çok inanılan besinlerden birisi de sarımsaktır. Birçok kültürde sarımsak doğal antibiyotik olarak tanımlanır.Sarımsak, mevsim geçişlerindeki hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Hoş kokusu ve enfes lezzetiyle yaz meyveleri arasında en çok tercih edilen çilek, antioksidan bakımından zengin ve iyi bir C vitamini kaynağı görevi de görüyor.Çilek düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyesini dengeliyor. Lif kaynağı olan brokoli, aynı zamanda da güçlü bir antioksidandır.Brokoli içerisindeki besin değerleri sayesinde birçok kanser türüne karşı koruyucu etki yaratır ve düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyesini de dengeler. Lutein adı verilen antioksidan kaynağı sayesinde ıspanak kolesterol seviyesini düşürür.Lifli yapısı sayesinde de bağırsak hareketlerini hızlandıran ıspanak, kabızlık problemini çözen sebzeler arasında ilk sıralarda yer alır. Lifli içeriği ve doymamış yağlar sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağı olan avokado, günde bir porsiyon tüketilince kolesterol seviyesini dengeler. Petkin adı verilen life sahip olan elma, kötü kolesterolü düşürmekte büyük rol oynar.Elma, kan şekerini düzenler ve tokluk hissi yarattığı için gün içinde alınan fazla kalori miktarını dengeler. Yüksek miktarda potasyum ve C vitamini içeren muz, lif bakımından da oldukça zengindir.İçerisindeki lif sayesinde kolesterolü dengeler ve mideyi korur. içerisinde yağ barındırmayan maydanoz, tüketildiğinde kolesterolde alınmamış olur.Maydanoz, damar tıkanıklığını önler ve kolesterol seviyelerini düşürür.